Lēbs sesto gadu pēc kārtas triumfē Meksikas rallijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules autorallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas trešajā posmā - Meksikas rallijā - aizvadītajā naktī līderpozīciju nosargāja astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs no «Citroen» komandas, sacensībās triumfējot jau sesto gadu pēc kārtas. 

Sacensību noslēgumā Lēbs par 42,4 sekundēm apsteidza savu komandas biedru somu Miko Hirvonenu, kurš otrajā pozīcijā bija jau kopš rallija pirmās dienas piektdien. Tādejādi Lēbs tika pie savas 69. uzvaras karjerā, bet «Citroen» komanda šosezon izcīnīja savu pirmo dubultuzvaru.

Tikmēr uz trešo vietu rallija pēdējā dienā pakāpās norvēģis Peters Sūlbergs no «Ford» komandas, kurš Lēbam piekāpās par divām minūtēm un 11,4 sekundēm. Sūlbergs trešajā vietā ierindojās pēc tam, kad pēdējā dienā no sacensībām bija spiests izstāties «Ford» komandu pārstāvošais somu braucējs Jari-Mati Latvala.

Latvala, kurš svētdien piedzīvoja avāriju, šosezon nav spējis pabeigt jau divus rallijus.

Augstajā piektajā pozīcijā ierindojās igauņu pilots Ots Tanāks («M-Sport Ford»), kurš no Lēba atpalika par piecām minūtēm un 2,6 sekundēm, pēdējā rallija dienā uzlabojot savas pozīcijas par vienu vietu.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 posmi, kas ir tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā. Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 66 punktiem ir Lēbs, viņam 16 punktus zaudē Hirvonens, bet trešais ir Sūlbergs, kurš ticis pie 47 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu