Apstrīd Dienvidu tilta pabeigšanas konkursu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Paužot aizdomas, ka Rīgas domes izsludinātais konkurss par Dienvidu tilta trešās kārtās būvniecību nav noritējis godīgi, ar sūdzību Iepirkuma uzraudzības birojā (IUB) vērsies Lietuvas būvuzņēmums «Kauno Tiltai», raksta portāls «Pietiek.com».

Lietuvas uzņēmums uzskata, ka visiem konkursa dalībniekiem nav dotas vienlīdzīgas iespējas. Sagaidāms, ka lēmumu par lietuviešu uzņēmuma sūdzību IUB pieņems trešdien, 14.martā.

Janvāra beigās Rīgas dome paziņoja, ka aptuveni 17,5 miljonus latu vērto Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību veiks vietējo būvnieku apvienība «ACB, Tilts un Viadukts». Atbildīgais par Dienvidu tilta trešās kārtas konkursu ir Rīgas domes Satiksmes departaments.

Lietuvas uzņēmums ar sūdzību par konkursu IUB vērsies tāpēc, ka uzskata - īsi pirms konkursa rezultātu paziņošanas mainīts iepirkuma priekšmets, būvnieku apvienības «ACB, Tilts un Viadukts» atsevišķiem dalībniekiem iepriekš bijusi zināma informācija par projekta izmaksu aprēķinu. Lietuviešu uzņēmums IUB arī izteicis aizdomas, ka uzvarētājs, viens no tilta iepriekšējo būvdarbu veicējiem, nav iesniedzis visus dokumentus.

IUB lēmums par «Kauno Tiltai» sūdzību būs zināms pēc dažām dienām, līdz tam nekādi komentāri netiek sniegti.

Janvāra beigās Rīgas dome atļāva Satiksmes departamentam slēgt līgumu ar piegādātāju apvienību «ACB, Tilts un Viadukts» par Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības darbu pabeigšanu. Tiek plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti 2013.gadā.

Pašvaldība aplēsusi, ka Dienvidu tilta trešās kārtas pabeigšanas izmaksas nepārsniegs 17,5 miljonus latu. Naudu tilta pabeigšanai dome plāno aizņemties no Valsts kases vai cita aizdevēja.

Dienvidu tilta būvniecību jau ilgstoši apvijušas aizdomas un pretrunīga informācija par iespējamo korupciju vai «saskrūvētām» izmaksām. Saistībā ar Dienvidu tilta pirmās kārtas celtniecību Valsts policijas Ekonomisko noziegumu pārvalde kopš 2009.gada aprīļa kriminālprocesā izmeklē iespējamos pārkāpumus, kurus revīzijā bija atklājusi Valsts kontrole. Tā norādīja, ka Rīgas dome Dienvidu tilta būvniecībā izšķērdējusi aptuveni 27 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu