Sākusies magnētiskā vētra; ir izredzes šovakar novērot polārblāzmu arī Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Uz Zemes sākusies jau ceturtā magnētiskā vētra pēdējo septiņu dienu laikā, liecina ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes pirmdien sniegtā informācija.

Speciālisti norāda, ka magnētiskā vētra nebūs ļoti spēcīga un ilgs vien dažas stundas.

Nedēļa slaikā uz Zemes notikušas jau trīs magnētiskās vētras, no kurām viena bijusi intensīvākā un ilgstošākā kopš 2006.gada.

Timēr ziņu aģentūra BNS vēstī, ka, sākoties vētrai, ziemeļblāzma brīžiem izpletās arī pār Latviju, bet gaišā laika dēļ to nebija iespējams redzēt.

Ja magnētiskā vētra turpināsies, Latvijā līdz ar tumsas iestāšanos būs nelielas izredzes saskatīt polārblāzmu, raugoties ziemeļu virzienā.

Pirmdienas vakarā un tuvākās nakts sākumā saglabāsies pārsvarā skaidrs laiks, turklāt Mēness lēkts būs tikai pēc pusnakts, tādēļ gaidāmi labi apstākļi varbūtējo kāvu vērošanai.

Jāatgādina, ka spēcīga magnētiskā vētra var izraisīt telekomunikāciju traucējumus, lielākajam riskam ir pakļauti satelīti, tostarp globālās pozicionēšanas sistēmas, bet cilvēku veselību tā neapdraud, jo Zemes magnetosfēra un atmosfēra pasargā no starojuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu