Aviokompānijas klusām aizver maršrutus no lidostas «Rīga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iespējas lidot uz kādu no 85 galamērķiem, kā tas bija pagājušajā vasarā, šogad no Rīgas nebūs, otrdien vēstī laikraksts «Neatkarīgā».

Aviokompānijas klusām aizver nerentablos maršrutus, un, visticamāk, pasažieriem vasaras sezonā izvēle doties lidojumos būs ievērojami mazāka.

Laikraksta aprēķini liecina – vasaras sezonā, kas aviācijā iestājas reizē ar pāriešanu no ziemas uz vasaras laiku, šogad tas būs 25. martā, no Rīgas par piektdaļu samazināsies galamērķu skaits.

Pirms gada no Rīgas lidostas vasarā bija 85 tiešie galamērķi, šogad šis skaitlis būs krietni mazāks. Tā «airBaltic» no 74 galamērķiem pērn šovasar dosies vien uz 60. Piemēram, reisi uz Madridi ir pārtraukti jau labu laiku.

Lidojumu statistika gan uzrāda arī pozitīvus piemērus: krīzes dziļākajā punktā «airBaltic» pārtrauca lidojumus uz latviešu pārpilno Dublinu, bet no 1. jūnija šos lidojumus atsāks.

Tikmēr iespēju stiprināt tirgus pozīcijas izmanto Baltijas valstu lidostas, noskaidrojis laikraksts. Tallina no 30 galamērķiem ziemā kļūs par sešiem bagātāka vasarā, bet Lietuvā sagaidāma aviācijas tirgus atjaunošanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu