Stelpes minerālūdens ražotnes atkārtota izsole varētu notikt aprīlī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Stelpes minerālūdens ražotnes ēkas un iekārtu atkārtota izsole varētu notikt aprīlī tūlīt pēc tam, kad AS «Latvijas Hipotēku un zemes banka» būs iesniegusi nepieciešamo informāciju, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Zemgales apgabaltiesas tiesu izpildītāja Zane Trasune. 

«Esmu gatava nekavējoties izsludināt atkārtotu izsoli, lai likuma noteiktajā kārtībā tā notiktu jau aprīlī. Tomēr AS «Latvijas Hipotēku un zemes banka», kas iesniedza prasību saistībā ar piespiedu piedziņu, vēl kavējas ar atbildi un nepieciešamās informācijas sniegšanu,» sacīja Trasune. 

Tikmēr bankas pārstāvji atbildīgās personas prombūtnes dēļ šodien vēl atturējās komentēt, kāpēc notiek kavēšanās ar pieprasītās informācijas sagatavošanu. 

Kā ziņots, 27.februārī notika pirms diviem gadiem nodegušās Stelpes minerālūdens ražotnes nekustamā īpašuma izsole. Tajā tika pārdots SIA «Mežotne LDA» piederošais nekustamais īpašums - Stelpes minerālūdens avots, kā arī zemes gabals 2,9 hektāru platībā. Abus nekustamos īpašumus nopirka divas dažādas personas. Tā kā patlaban vēl tiek gatavoti izsoles rezultātu dokumenti, jaunie īpašnieki netiek nosaukti. 

Stelpes minerālūdens ražotnes izveidē 2009.gadā tika ieguldīts apmēram 1,4 miljoni latu. 2010.gada 25.septembrī ražotnē notika ugunsgrēks, kas pilnībā iznīcināja ražošanas ēkas jumtu. Kā «Nozare.lv» toreiz norādīja ražotnes īpašnieks Aldis Dzirkalis, uzņēmuma darbības atjaunošana paredzēta līdz gada beigām. 

Tikmēr bankas pārstāve Sandra Eglīte 21.februārī «Nozare.lv» atzina, ka banka ir ieinteresēta ikviena sava klienta veiksmīgā darbībā, maksātspējā un ieguldīto līdzekļu atgūšanā, tomēr «Mežotne LDA» nav pildījusi saistības pret banku.

«Sadarbība ar uzņēmumu sākās pirms četriem gadiem, kad banka piešķīra līdzekļus ražotnes celtniecības pabeigšanai, iekārtu iegādei un apgrozāmajiem līdzekļiem. Vēlāk, lai palīdzētu uzņēmumam paplašināt noieta tirgu, banka atbalstīja uzņēmuma pieprasījumu pēc papildu līdzekļiem un vēl palielināja pieejamo līdzekļu apjomu. Tomēr ražošana nenotika arī pirms ugunsgrēka. Uzņēmums ilgstoši nepildīja saistības pret banku, un jāuzsver, ka arī pirms ugunsnelaimes ražotnē,» sacīja Eglīte. 

«Tomēr pēc ilgstošiem nesekmīgiem centieniem tika nolemts sākt parāda piedziņas procedūru un izsolīt īpašumu. Tāpat jāpiebilst, ka banka kā atbildīgs kreditors jau ilgstoši veic uzņēmumam piederošā īpašuma apsaimniekošanu ar mērķi to saglabāt un uzturēt labā kārtībā. Tas, vai ražošana rūpnīcā tiks atjaunota, ir nākamo īpašnieku ziņā,» rezumēja bankas pārstāve. 

«Mežotne LDA» ražoja gāzētu un negāzētu produktu «Dabīgais Stelpes minerālūdens», ko iegūst no Stelpes jeb Nīzeres avota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu