Autobusa avārija Šveicē: aculiecinieki stāsta par «dīvainu mētāšanos»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šveicē pēc notikušās traģiskās autokatastrofas, kurā dzīvību zaudēja 22 bērni un seši pieaugušie, policija pagaidām izvairās sniegt skaidras atbildes, kādēļ negadījums notika, taču izvirzītas vairākas negadījuma iemeslu versijas, no kurām galvenā – traģēdija notikusi, jo autobusa šoferis pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

Virkne Šveices mediju, atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, ziņo, ka tunelī, kurā notika negadījums, autobuss braucis dīvaini – tas «mētāts» no vienas puses uz otru. Arī policija daļēji apstiprina aculiecinieku teikto.

«Nezināmu iemeslu dēļ autobuss aizskāra šosejas betona apmali, kā rezultātā tas aizmests un pretējo pusi un sadūrās ar tuneļa «drošības kabatas sienu»,» skaidro policijā.

Neoficiāli tiek apstiprināts, ka autobuss ievērojami pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. Par to liecinot arī tas, cik smagi avārijā sadragāts autobuss.

Pagaidām netiek atklāt, vai policija tomēr izskata versiju par to, vai spēkratam bijušas kādas tehniskas problēmas. Tomēr vietējie mediji jau ziņo, ka autobuss bijis salīdzinoši jauns.

Tikmēr glābēji, kuri pagājušajā naktī strādāja negadījuma vietā, bijuši tik ļoti šokēti par notikušo, ka teju nespējuši veikt savus pienākumus.

Mediji uzsver, ka tik traģisks negadījums šajā valsts reģionā un valstī kopumā ļoti sen nav noticis.

Šausminoša autoavārija Šveicē. Bojā iet 28 cilvēki, no kuriem vairums - bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu