Rīgas dome sterilizēs maznodrošināto rīdzinieku kaķus, bezsaimnieku kaķiem ziemā būvēs mājiņas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Bērze

No Rīgas Vides aizsardzības fonda līdzekļiem šogad 9500 latu tiks paredzēti maznodrošinātajiem un trūcīgajiem rīdziniekiem piederošo dzīvnieku sterilizācijai un eitanāzijai, savukārt par 900 latiem tiks izgatavoti namiņi, lai nodrošinātu bezsaimnieka kaķu izmitināšanu pie Rīgas pašvaldības īpašumā esošajām ēkām.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš šodien pašvaldības Finanšu un administrācijas lietu komitejā skaidroja, ka šogad pašvaldība pirmo gadu piedāvās atbalstu maznodrošinātajiem un trūcīgajiem iedzīvotājiem, lai sterilizētu viņu mīluļus.

Lai atpazītu kaķus, kurus sterilizēs vai eitanizēs par pašvaldības līdzekļiem, cilvēkam, kas ieradīsies veterinārajā klīnikā, būs jāuzrāda trūcīgā statusu apliecinoša izziņa. «Pieļauju, ka daļu klaiņojošo pēcnācēju ir radījuši trūcīgo cilvēku kaķi, kas nav sterilizēti. Lietderīgāk būs, ja cilvēki paši atnes kaķus un viņi nav jāķer,» sacīja Kļaviņš un piebilda, - ja kāda persona ik pēc dažām dienām atnesīs pa kaķim, pakalpojums tiks pārtraukts.

Mājokļu un vides departaments cer, ka, izsludinot iepirkuma konkursu, katrā Rīgas mikrorajonā pieteiksies vismaz viena veterinārā klīnika, kurā šis pakalpojums būs pieejams.

No Vides Aizsardzības fonda līdzekļiem šogad pirmo reizi paredzēti līdzekļi 900 latu apmērā kaķu namiņu izgatavošanai. Namiņi tiks uzstādīti pie deviņām mājām, kas pilnībā pieder pašvaldībai. «Tā daļa iedzīvotāju, kas kaķus mīl, baro un grib par tiem rūpēties, ceļ trauksmi, ka brīdī, kad mājas tiek siltinātas un pagraba lūkas tiek aizvērtas, kaķi aiziet bojā,» skaidroja Kļaviņš.

Departamenta speciālisti novērojuši, ka mājiņa, kas izmaksā ap 30 līdz 40 latiem un ir uzstādīta ne sevišķi veiksmīgi, kaķiem nepatīk. «Kaķi mājiņās uzreiz neiet dzīvot, bet aukstā laikā ar piebarošanu ir liela iespēja, ka kaķi tur dzīvos. Ja mums izdosies uztaisīt pareizas konstrukcijas mājas un kaķi aukstā laikā tur iemitināsies, tas būs labs sasniegums,» sacīja Kļaviņš.

Būvējot kaķu mājiņas, pašvaldībai vairs nevarēs pārmest cietsirdīgu izturēšanos pret kaķiem, uzsvēra Kļaviņš.

Finanšu un administrācijas lietu komitejā šodien apstiprināts Rīgas Vides aizsardzības fonda līdzekļu izlietojums. Kā ziņots, kopumā par 410 795 latiem tiks īstenots 51 projekts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu