ULEB Eirolīga atbalstījusi Austrumeiropas basketbola līgas izveidi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ULEB Eirolīgas prezidents Hordi Bertomeu atbalstījis ieplānotās Austrumeiropas basketbola līgas izveidi, kas tiktu veidota uz VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra bāzes, atklājis Krievijas basketbola līgas (PBL) padomes priekšsēdētājs Andrejs Vatutins.

Pašlaik PBL tiek deleģētas Krievijas Basketbola federācijas (RFB) tiesības uz Krievijas čempionāta rīkošanu, savukārt VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs par VTB līgas un Krievijas čempionāta apvienošanu Austrumeiropas līgā publiski izteicās jau janvārī.

«Pati līgas izveides ideja ULEB Eirolīgā ir guvusi atbalstu. Tiesa, nav gaidāms ātrs lēmums jautājumā, vai šajā turnīrā tiks izspēlētas ceļazīmes uz ULEB Eirolīgu. ULEB Eirolīga atbalsta vienas un vienotas līgas izveidi,» izteicies Vatutins. «Saruna ar Bertomeu bija ilga. Viņš sadzirdēja mūsu galvenos mērķus - izveidot vienotu līgu un, kā minimums, saglabāt Krievijai piešķiramo ceļazīmju skaitu uz ULEB Eirolīgu, bet, kā maksimums, panākt to palielināšanu.»

Par paraugu jaunās līgas izveidei tiek uzskatīta Adrijas līga, taču Vatutins uzsvēra, ka «tīra kopēšana nav iespējama».

«Adrijas līgā nav komandu, kurām būtu A kategorijas licence dalībai ULEB Eirolīgā, kā tas ir ar Kauņas «Žalgiris», Kazaņas «Unics» un Maskavas CSKA. Centīsimies panākt zināmu kombinacionālu variantu,» piebilda Vatutins, kurš prognozē, ka detalizētāku vērtējumu par līgas izveidi ULEB Eirolīga sniegs aprīļa vidū vai pat ātrāk.

Kā kļuvis zināms pēc PBL padomes sēdes, Ukrainas un Lietuvas puses izteikušas gatavību iesaistīties jaunajā projektā, Latvijas puse paudusi vislielāko vēlmi piedalīties, bet no Igaunijas, Kazahstānas un Polijas nekādas provizoriskās atbildes vēl nav saņemtas.

Paredzams, ka turnīrā startēs visas Krievijas komandas, kas pašlaik spēlē VTB līgā, bet pirms sezonas sākuma notiks papildu kvalifikācijas turnīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu