Lielākā daļa Izraēlas drošības kabineta locekļu atbalsta uzbrukumu Irānai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lielākā daļa Izraēlas drošības kabineta locekļu atbalsta militāru uzbrukumu Irānas kodolobjektiem, ceturtdien vēsta izraēliešu laikraksts «Maariv,» atsaucoties uz vārdā neminētiem informācijas avotiem.

Kā norāda ietekmīgais politikas komentētājs Bens Kaspits, lielākā daļa no 14 drošības kabineta locekļiem sliecas atbalstīt uzbrukumu Irānas kodolobjektiem. To atbalsta arī premjerministrs Benjamins Netanjahu un aizsardzības ministrs Ehuds Baraks, liecina Kaspita rīcībā esošā informācija.

«Saskaņā ar jaunāko informāciju šobrīd Netanjahu un Baraka pozīciju atbalsta astoņi ministri, bet seši tai iebilst,» raksta komentētājs. «Jāatzīmē, ka drošības kabinetam vēl nav bijusi izšķirošā sanāksme par šo jautājumu, un šis novērtējums balstīts uz slepenām sarunām, kas notikušas starp premjerministru un viņa ministriem, tiekoties ar katru individuāli.»

Kaspits arī atgādina, ka kopš atgriešanās no ASV, kur Netanjahu tikās ar Savienoto Valstu prezidentu Baraku Obamu, lai apspriestu daudz pelto Irānas kodolprogrammas jautājumu, premjerministrs nav sasaucis nedz drošības kabineta, nedz savu uzticamāko ministru sanāksmi.

«Jo ilgāk turpinās Netanjahu un Baraka klusēšana, jo satrauktāki kļūst tie, kas iestājas pret uzbrukumu Irānai,» uzsver analītiķis.

Tikmēr ziņu portāls «Ynet» ceturtdien vēsta - Netanjahu tuvākie līdzgaitnieki pauduši neapmierinātību, ka premjerministrs pēdējās nedēļās nav ar viņiem konsultējies par iespējamo triecienu Irānai.

Netanjahu līdzgaitnieki norāda, ka tie nav tikuši informēti nedz par Islāma Republiku, nedz arī par neseno vardarbības eskalāciju Gazas joslā.

«Daži ministri jūtas tā, it kā viņi tiktu izmantoti par zīmogiem,» portālam atzinis kāds valdības ministrs. «Mēs ne reizi netikām informēti par situāciju Gazā. Netanjahu acīmredzot jūtas pietiekami pārliecināts, lai visus lēmumus pieņemtu viens pats vai kopā ar Baraku, neiesaistot nevienu citu ministru.»

Irānas kodolprogramma satrauc Rietumus un Izraēlu, kas tur Teherānu aizdomās par mēģinājumu radīt kodolieročus. Savukārt Irāna apgalvo, ka tās kodolprogramma domāta tikai un vienīgi civiliem mērķiem.

Izraēla uzskata, ka gadījumā, ja Irāna iegūtu atomieročus, tas apdraudētu ebreju valsts eksistenci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu