Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā izmantota par 50 latiem izīrēts paziņas auto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zemgales apgabaltiesā, turpinot skatīt Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu, liecināja kāds vīrietis, kurš Denisam Hristoforidi par 50 latiem bija sagādājis laupīšanai izmantoto automašīnu, kas prasīta ģimenes atpūtas ceļojumam.

Kā tiesas sēdē pastāstīja liecinieks, apsūdzētais D.Hristoforidi ir viņa paziņa, ar kuru agrāk gadījies strādāt kopā celtniecības objektos. Kādu dienu Deniss viņam lūdzis sagādāt lielākas ietilpības automašīnu, kas varētu noderēt atpūtas izbraucienam ar ģimeni.

Viņam pašam tādas mašīnas neesot bijis, taču draugam, kurš arī ir attāls Denisa paziņa, bija minivens «Chrysler Voyager», un draugu informējis par Denisa lūgumu pēc mašīnas atpūtas ceļojumam.

Draugs piekritis, savukārt D.Hristoforidi apņēmies par mašīnas izmantošanu samaksāt 50 latu. Liecinieks pats esot savācis mašīnu no drauga un aizvedis Denisam, pēc kā tikai televīzijas ziņās uzzinājis par Jēkabpilī notikušo un par to, ka mašīna izmantota laupīšanā.

Šo lietu tiesa turpinās skatīt 28.martā plkst.10, aģentūra LETA uzzināja tiesas sēdē.

Kā ziņots, šodien Zemgales apgabaltiesa turpināja iztiesāt krimināllietu, kurā par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei «Fēnikss» Jēkabpilī 2011.gada janvārī, skatot arī vecākas epizodes šīs grupas dalībnieku apsūdzībās.

Lietā kopumā apsūdzētas septiņas personas, bet tieši par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī apsūdzēti pieci vīrieši.

Bruņotā laupīšana Jēkabpilī notika 2011.gada 25.janvāra rītā. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu «Chrysler Voyager».

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija bijušie Tukuma policisti brāļi Denis un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības «Alfa» darbinieki Žagars un Koņuhovs, kā arī privātpersona Babelis. Nākamajā dienā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa visiem pieciem aizturētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Lietas iztiesāšana Zemgales apgabaltiesā sākās 31.janvārī, turpinājās februāra sākumā, tāpat arī pēc šodienas sēdes plānoti turpinājumi martā.

Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā apsūdzētie - Arvo Žagars, brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, Leonīds Koņuhovs un Staņislavs Babelis - tiesā pavēstīja, ka atzīst vainu spēļu zāles aplaupīšanā, bet neatzīst vainu apšaudēs un policista nonāvēšanā tādā veidā, kā apsūdz prokurore Vida Kravcova.

Savukārt vecākās inkriminētajās zādzību, laupīšanu, izspiešanas un citu noziegumu epizodēs, kas veiktas no 2008.gada līdz 2010.gadam, brāļi Hristoforidi un šajās darbības apsūdzētais Edgars Paruškins savu vainu neatzina.

Vienā 2008.gada zādzības epizodē kopā ar brāļiem Hristoforidi un Paruškinu apsūdzētais Staņislavs Berkuls tiesai skaidroja, ka būtu gatavs atzīties nodarītajā, taču pauda nepieciešamību tiesas sēdē izvērtēt savāktos pierādījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu