Laikraksts: Bin Ladens vēlējies nogalināt Obamu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušais starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens pirms savas nāves devis rīkojumu sekotājiem Afganistānā un Pakistānā sarīkot uzbrukumu ASV prezidenta Baraka Obamas lidmašīnai, piektdien vēsta laikraksts «The Washington Post».

Atsaucoties uz dokumentiem, kas tika konfiscēti bin Ladena dzīvesvietā Pakistānā, laikraksts arī ziņo, ka «Al Qaeda» līderis vēlējies nogalināt arī ģenerāli Deividu Petreusu, kurš tolaik Afganistānā vadīja starptautiskos spēkus.

Bin Ladens vēlējies nogalināt ASV prezidentu, jo «Obama ir galvenais bezdievis, un viņa nogalināšana automātiski padarītu [viceprezidentu Džo] Baidenu par prezidentu», izdevums citē dokumentu. «Baidens ir pilnīgi nesagatavots šim amatam, un tas novedīs ASV krīzē. Attiecībā uz Petreusu - viņš šobrīd ir uzmanības centrā, un viņa nogalināšana izmanītu kara gaitu Afganistānā.»

Iecere nogalināt Obamu un Petreusu aprakstīta vienā no bin Ladena mājā 2011.gada 2.maijā konfiscētajiem dokumentiem.

Kā norāda «The Washington Post» analītiķis Deivids Igneišus, Osamas nogalināšanas dienā konfiscētie «dokumenti tikuši atslepenoti, un drīz gan oriģināli arābu valodā, gan to tulkojumi būs pieejami sabiedrībai».

Kā teikts dokumentos, bin Ladens cerējis, ka uzbrukumus Obamam un Petreusam veiks pakistāniešu kaujinieks Iljass Kašmiri, kurš, kā tiek uzskatīts, pagājušajā jūnijā tika nogalināts ASV bezpilota lidaparāta uzlidojumā.

Tikmēr Savienoto Valstu analītiķi atzinuši - nebija liela iespējamība, ka šos plānus nemiernieki būtu spējuši īstenot.

Kā jau ziņots, bin Ladens tika nošauts 2011.gada 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. Bin Ladens šajā ēku kompleksā dzīvoja vairākus gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu