Kravas automašīnu vadītāju streika dēļ «Fiat» Itālijā slēdz visas rūpnīcas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas autobūves kompānijai «Fiat» piektdien nācies valstī slēgt visas piecas rūpnīcas saistībā ar kravas automašīnu vadītāju streiku, kas var radīt ievērojamus zaudējumus, informē uzņēmuma preses pārstāvis.

Viņš norādīja, ka piektdien slēgtās rūpnīcas darbu varētu atsākt, ātrākais, pirmdien. «Fiat» jau iepriekš paziņojumā pauda nožēlu, ka «automašīnu pārvadātāju streiks Itālijā rada ievērojamas grūtības visai automobiļu nozarei, jo īpaši, «Fiat»».

Kravas automašīnu šoferi Itālijā jau vairākkārt rīkojuši streikus janvārī un februārī, un «Fiat» rūpnīcām jau nācās apturēt darbību 24. februārī, kad autovadītāji rīkoja valsts mēroga protesta akciju pret valdības jauno nodokli, kas palielina degvielas cenas.

Otrdien arodbiedrība «Trasportounito-FIAP», kas organizē šos streikus, norādīja, ka «Fiat 500» modeļa pircējam Itālijas dienvidos jāmaksā 530 eiro transporta izdevumos, kamēr kompānijai, kas transportē šo automašīnu no Romas apkaimes līdz tirdzniecības vietai, tiek samaksāti vien 17 eiro par 270 kilometru braucienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu