Rastorgujevam 45. vieta iedzīšanā, Furkāds iegūst Lielo kristāla globusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien izcīnīja 45. vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā posma iedzīšanas sacensībās, bet uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā sev nodrošināja francūzis Martēns Furkāds, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Iedzīšanas sacensībās Rastorgujevs, kurš startēja no 30. pozīcijas, četrās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišā par četrām minūtēm un 41,6 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušā Martēna Furkāda, kurš kļūdījās vienu reizi, tādejādi Rastorgujevs nenopelnīja punktus Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaitē.

Otrajā vietā 19,6 sekundes aiz Furkāda finišēja vācietis Arnds Paifers, kurš šaušanā kļūdījās vienu reizi, bet trešais ar divām kļūdām bija norvēģis Emīls Hegle Svendsens, kurš uzvarētājam zaudēja 34,7 sekundes.

Pateicoties šim panākumam, Furkāds izcīnīja ne tikai Lielo kristāla globusu, bet kļuva arī par Mazā kristāla globusa ieguvēju iedzīšanā. 23 gadus vecais Furkāds Pasaules kausu ieguva pirmo reizi karjerā.

Šobrīd Pasaules kausa kopvērtējumā Furkādam ir 1090 punkti, otrais ar 992 punktiem ir Svendsens, bet trešajā pozīcijā ar 794 punktiem ir vācietis Andrēass Birnbahers, kurš šodienas sacensībās ieņēma 14. vietu. Tikmēr Rastorgujevs ar 33 punktiem ieņem 76. vietu.

Šodien notiks arī iedzīšanas sacensības sievietēm. Latvietes šajā posmā nepiedalās, jo viņām zudušas cerības pakāpties uz vismaz 25. vietu Nāciju kausa vērtējumā sezonas noslēgumā, kas nākamajā sezonā ļautu sacensībās piedalīties vairāk nekā vienai sportistei.

Kā ziņots, posms piektdien sākās ar sprinta sacensībām, kurās Rastorgujevs izcīnīja 30. vietu un trešo reizi šosezon tika pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem. No pārējiem Latvijas biatlonistiem Edgars Piksons sprintā ieņēma 77. vietu, bet Artūrs Koļesņikovs 86 sportistu konkurencē finišēja 81. vietā.

Posma noslēgumā svētdien notiks sacensības ar masu startu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu