Austrālijā uzvar Batons, astoņi braucēji nefinišē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) jaunās sezonas pirmajā posmā Austrālijas «Grand Prix» izcīņā par uzvarētāju kļuva «McLaren-Mercedes» komandas braucējs Džensons Batons.

Pavisam nedaudz Batonam zaudēja pērnās sezonas čempions vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» komandas, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena stājās cits «McLaren-Mercedes» komandas pilots brits Lūiss Hamiltons, kurš bija ātrākais sestdienas kvalifikācijā.

Ceturtajā vietā finišēja austrālietis Marks Vēbers, piektais bija Fernando Alonso, sestajā vietā ierindojās Kamui Kobajaši, septītais palika Kimi Raikonens, bet astotnieku noslēdza Serhio Peress.

Pēdējā aplī sestajā pozīcijā atradās Pastors Maldonado, taču pilota vadītais bolīds vienā no trases vietām saslīdēja un izlidoja no trases. Tāpat sacīkstes nepabaiedza vēl vairāki braucēji - Felipe Masa, Heiki Kovalainens, Vitālijs Petrovs, Mihaels Šūmahers, Romāns Grožāns, Niko Hulkenbergs, Narains Kartikejans un Pedro de la Rosa.

Šosezon kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā, bet jau nākamajā nedēļā piloti Malaizijā aizvadīs otro posmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu