Portāls: prokuratūra rosinot slēgt «Pietiek.com»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ģenerālprokuratūra Rīgas apgabaltiesai nosūtījusi dokumentu, kurā cita starpā ierosināts apsvērt iespēju mēģināt slēgt portālu «Pietiek.com», vēsta portāls «Pietiek.com», atsaucoties uz tā rīcībā esošu drošu informāciju.

Kā vēsta portāls, Ģenerālprokuratūras pārstāvji nenoliedz, ka šāds dokuments tiešām varētu būt sagatavots un nosūtīts, taču ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vārdā apgalvo – vismaz viņš neko par šādu dokumentu nezinot.

Saskaņā ar portāla rīcībā esošajām ziņām, Ģenerālprokuratūras neapmierinātību izraisījis gan portāla aicinājums sabiedrībai ziedot, lai būtu iespējams iegādāties un publiskot skandalozākos sējumus no Vladimira Vaškeviča un Tāļa Kravaļa kukuļošanas lietas, kuras saturs oficiāli joprojām tiek slēpts no sabiedrības, gan arī janvāra un februāra laikā vairāk nekā 30 turpinājumos «Pietiek.com» publiskotās Muitas pārvaldes vadītāja Kravaļa, bijušā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vaškeviča, neoficiālā «Vienotības» «kasiera» Edgara Jaunupa un citu minētajā lietā iesaistīto personu liecības un telefonsarunu ieraksti.

Rīgas apgabaltiesai adresētajā dokumentā Ģenerālprokuratūra, kā liecina portāla rīcībā esošā informācija, izteikusi neapmierinātību ne tikai ar to, ka šī informācija nonākusi sabiedrības rīcībā, bet arī ar to, ka portāls vispār atļāvies mest ēnu uz tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekiem, aicinot ziedot līdzekļus šādas informācijas iegādei un publiskošanai.

Tāpēc, pēc Ģenerālprokuratūras uzskata, būtu nepieciešams brīdināt portālu par šādas rīcības nepieļaujamību vai pat izskatīt iespēju par «Pietiek.com» slēgšanu.

Kā norāda «Pietiek.com», pagaidām nav zināms, kurš tieši Ģenerālprokuratūras pārstāvis parakstījis minēto dokumentu, taču avoti prokuratūrā apgalvo, ka šāda satura dokumenta izkļūšana ārpus tās sienām automātiski nozīmē, ka to akceptējis arī ģenerālprokurors Kalnmeiers, - bez viņa ziņas ierindas prokurors neuzdrīkstētos oficiāli izteikt šādas nopietnības pakāpes apgalvojumus.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne pagājušajā nedēļā esot apgalvojusi, ka Kalnmeiers par šādu dokumentu neko nezina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu