Martā krasi pieaudzis «Volvo» spoguļu zādzību skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: If Apdrošināšana

Kopš gada sākuma Rīgā pakāpeniski palielinās vandālisma gadījumu skaits, kas vērsts pret «Volvo» automašīnām un visbiežāk tas izpaužas kā auto spoguļu zādzības.

Martā pieteikto atlīdzību negadījumu skaits, kad Volvo automašīnām ir nozagti spoguļi, jau krietni pārsniedzis zādzību skaitu no jebkuras citas markas automašīnām, ieskaitot BMW, liecina «If Apdrošināšana» dati.

«If Apdrošināšana» Atlīdzību nodaļas apkopotā informācija liecina, ka pēdējā mēneša laikā, zagļi īpašu interesi sākuši pievērst tieši «Volvo» automašīnu spoguļiem. Visbiežāk KASKO atlīdzību pieteikumi par spoguļu zādzībām saņemti no «Volvo» S60, S80, XC90 modeļu autoīpašniekiem. Tiek apzgatas ne tikai jaunāka izlaiduma gada automašīnas, bet arī desmit gadus veci «Volvo».

Automašīnām nodarīto bojājumu raksturs liecina, ka zagļi nereti nezina konkrētās automarkas specifiku un, mēģinot nozagt spogulīšus, sabojā elektroniku, kā arī sabojā spoguļu stiprinājuma vietas vai pat nolauž visu korpusu.

«Iepriekš, apkopojot informāciju par dažādiem vandālisma gadījumiem, jo īpaši, spoguļu zādzībām, nebija pamata atsevišķi izdalīt «Volvo» automašīnu apzagšanas gadījumus, jo kopējā statistikā to skaits nekad nebija īpaši ievērojams. Kā zināms, visbiežāk zagļus interesē BMW, «Mercedes-Benz» un «Lexus» markas automašīnu spoguļi. Taču martā situācija ir krasi mainījusies un mēs, sazinoties ar «Volvo» dīleriem, esam guvuši apstiprinājumu savām aizdomām, ka pašlaik notiek intensīva «Volvo» automašīnu spoguļu zādzību virkne. Dīleri mums ir apstiprinājuši, ka «Volvo» automašīnu spoguļi tiek zagti tikpat bieži kā BMW, «Mercedes-Benz» un «Lexus» (īpaši IS modeļa) spoguļi. Tāpēc mēs aicinām «Volvo» īpašniekus nopietni apsvērt spoguļu marķēšanas iespēju,» norāda «If Apdrošināšana» KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Iepriekšējos gados spoguļu zādzības bija ienesīga nodarbe, jo spogulis bija viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un, kā zināms, spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus.

Pašlaik speciālisti «Volvo» spoguļu zādzību pieaugumu skaidro ar to, ka daļa biežāk apzagto citu automarku īpašnieku tomēr ir izšķīrušies par labu spoguļu marķēšanai. Tāpat autoīpašnieki, kuri cietuši no vandāļu vai zagļu rīcības, arī paši rūpīgāk izvēlas vietu, kur novietot auto, lai izvairītos no atkārtotām nepatikšanām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu