LBF prezidents Bērziņš: nauda neizšķir visu, bet tā ietekmē daudz

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Biatlona federācija (LBF) ir gandarīta par gados jauno sportistu izaugsmi aizvadītajā sezonā, kamēr no pieredzējušākajiem sportistiem tika gaidīti labāki rezultāti, it īpaši to attiecinot uz pasaules čempionātu, sarunā ar aģentūru LETA izteicās LBF prezidents Jānis Bērziņš.

Pasaules kausa sacensībās vislabākos rezultātus no Latvijas sportistiem vīriešu konkurencē uzrādīja Andrejs Rastorgujevs, kurš trijās sacensībās tika pie kopvērtējuma punktiem. Ar 33 punktiem Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 76. vietā.

Tikmēr citi Latvijas komandas pārstāvji pie kopvērtējuma punktiem nespēja tikt, kamēr sievietēm, kuru komandā jūtamu iztrūkumu radīja Madaras Līdumas lēmums šajā sezonā sacensībās nestartēt, neviena no sportistēm ne reizi nespēja pat izteikti pretendēt uz vietām, kas dotu kopvērtējuma punktus.

«Mēs visi esam optimisti un vienmēr domājam mazliet mākoņos,» atzina Bērziņš. «Domājām, ka, ja pagājušajā gadā pasaules čempionātā bijām astotie (Edgars Piksons sprintā) un Eiropas čempionātā iekļuvām labāko četriniekā, tad šogad būs labāk. Tomēr dzīves realitāte ir tāda, kāda tā ir.»

«Protams, ka Piksonam un Rastorgujevam pasaules čempionātā vajadzēja uzrādīt labākus rezultātus, visi uz to cerējām. Tomēr sports nav darba galds, uz kura var noteiktā laikā uzražot noteiktu skaitu detaļu. Nevarējām objektīvi prognozēt rezultātus, varējām tikai cerēt,» piebilda Bērziņš, kurš tajā pašā laikā ir ļoti gandarīts par Rolanda Pužuļa un Artūra Koļesņikova izaugsmi. «Jaunie puiši ir absolūti savās vietās. Abi divi pat ir progresējuši, bet Koļesņikovs ar savu sniegumu Pasaules kausa sacensībās ir atjaunojis savu ieskaites kvalifikāciju, kas ļauj viņu startu vērtēt pozitīvi.»

«Arī sieviešu komanda ir savās vietās. Pirms sezonas nolēmām, ka pilnībā atbalstīsim visas sieviešu aktivitātes. Pie pirmā sniega jau sūtījām viņas uz IBU kausa posmiem, bet uz Pasaules kausu un pasaules čempionātu vienmēr vedām pilnā sastāvā,» piebilda Bērziņš, neslēpjot sarūgtinājumu par to, ka nākamās sezonas kontekstā Latvijas sieviešu komandu Pasaules kausa sacensībās varēs pārstāvēt vairs tikai viena sportiste, jo komanda nespēja iekļūt spēcīgāko 25 vienību pulkā Nāciju kausa vērtējumā.

«Ar katru gadu arvien vairāk un vairāk izkristalizējas viena nianse - nevar salīdzināt līmeni, kādu vadošās komandas panāk tehnisko risinājumu izaugsmē. Uz pasaules čempionātu visām komandām bija līdzi lielās mašīnas, kurās sportisti gatavoja sacensību struktūru konkrētajai stundai un sacīkstēm. Lai arī nauda neizšķir visu, tomēr tā ietekmē ļoti daudz,» Latvijas biatlona minimālo finansiālo nodrošinājumu izcēla Bērziņš, kurš nedomā, kā nākotnē šajā jautājumā ir gaidāmas būtiskas izmaiņas. «Pacīnīties par papildus finansējumu var tikai uz kāda cita rēķina, pārdalot kādam citam atvēlēto naudu.»

Bērziņš nevarēja prognozēt, vai nākamajā sezonā Latvijas sieviešu komandā atgriezīsies Līduma, tomēr LBF prezidents uzsvēra, ka attiecīgas sportistes izvēles gadījumā viņai tiks piešķirts nepieciešamais atbalsts un iespēja startēt sacensībās.

Pasaules kausa ietvaros šosezon notika deviņi posmi, bet pasaules čempionāts martā sākumā norisinājās Rūpoldingā, Vācijā. Tajā visaugstāko vietu izcīnīja Piksons, kurš 20 kilometru distancē ierindojās 65. pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu