Tiesas procesā par spridzināšanu Minskas metro novērotas dažādas dīvainības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Minskas metro spridzināšanā apsūdzēto un ar nāves sodu sodīto Dmitrija Konovalova un Vladislava Kovaļeva tiesas procesā visā tā garumā novērotas dažādas dīvainības.

Ar šādu viedokli intervijā portālam «Newsland.ru» klajā nākusi tiesībsargs Ludmila Grjaznova, kas piedalījusies praktiski visās tiesas sēdēs.

Viņa apgalvo, ka tiesa viņu nav pārliecinājusi un pats tiesas process bijis ļoti dīvains - ar milzīgu skaitu epizožu, tostarp izskatītas ļoti bērnišķīgas lietas par petaržu spridzināšanu utt.

«Šīs bērnišķīgās epizodes tika izskatītas tik skrupulozi, ka nevarēja neuzdot jautājumu - kāpēc galvenajai epizodei par spridzināšanu metro tik atvēlēts tik maz laika un tās izskatīšanas laikā nebija vērojama tāda skrupulozitāte,» sacīja Grjaznova.

Grjaznova tāpat norādīja, ka atmosfēra tiesā bijusi ļoti depresīva.

«Tiem, kas vēlējās nokļūt zālē, tika veiktas vairākas pārbaudes. Tika pierakstīts tavs vārds, tu tiki fotografēts. Protams, tas ietekmēja cilvēkus, kas uz tiesas sēdēm ieradās nobijušies, viņu nebija tik daudz, cik būtu bijis, ja izpaliktu visi šie kontroles pasākumi un iebiedēšana,» sacīja Grjaznova.

Viņa pastāstīja, ka tiesnesis dažkārt dienām monotonā balsī lasījis tiesas materiālus, kas iemidzinājis klātesošos, kuri iesnaudušies, palaižot garām svarīgas detaļas.

Vislielāko ieguldījumu šajā tiesas procesā esot snieguši advokāti, kas palīdzēja tikt skaidrībā ar galvenajām lietām, secinot, ka notikusi falsificēšana, ka liecības nav uzticamas, ka videomateriālus nevar uzskatīt par pierādījumiem. Turklāt sprāgstvielu pēdas uz abiem notiesātajiem tā arī neatrada, nekādas traumas sprādziena laikā viņi nebija guvuši, neskatoties uz to, ka citi cilvēki, kas atradās 35 metru attālumā no sprādziena epicentra, guva ļoti nopietnus, pat nāvējošus ievainojumus.

«Neuzskaitīšu visu, taču šādu «dīvainību» šajā lietā mēs saskaitījām aptuveni divdesmit,» atzīmēja Grjaznova.

Grjaznova ir pārliecināta, ka abi puiši sodīti ar nāvi, jo uz tiesnesi tika izdarīts spiediens.

«Varam šobrīd tikai uzdot jautājumu - kam bija izdevīgi izvērst tik paviršu un nepārliecinošu tiesas procesu,» tā Grjaznova.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu