Zviedrijas valdība vairs nespēj izturēt studentu krāpšanos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Zviedrijā krāpšanās studentu vidū nav mazinājusies, liecina jauns pētījums, kas pamudinājis valdību pievērsties šim jautājumam.

Ziņu aģentūras TT Gēteborgā veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka pagājušajā gadā Zviedrijā par blēdīšanos pieķerti 500 studenti.
Zviedrija valdība ir nolēmusi apkarot šo tendenci un plāno aizliegt studentiem, kuri pieķerti krāpjoties, turpmāk studēt universitāšu programmās.

Laika posmā no 2009. līdz 2010.gadam blēdīšanās apmēri Zviedrijas universitātēs pieauga par 60%, bet 2011.gadā saglabājās esošajā līmeni.

Pērn krāpjoties tika pieķerti 548 studenti, kas ir par septiņiem vairāk nekā 2010.gadā.

Pašreiz spēkā esošie noteikumi paredz, ka studentam, kurš pieķerts krāpjoties, var tikt piemērots līdz pat sešiem mēnešiem ilgs aizliegums studēt universitātēs.

«Iespējams, mēs uz ilgāku laiku vai iespējams pat pavisam varam aizvērt durvis tiem, kas krāpjas,» TT norādīja Zviedrijas Izglītības ministrijas pārstāvis.

Tikmēr valdība vēlas panākt, lai visas universitātes rūpīgi pievērstos plaģiātisma apkarošanai, jo tieši tas ir visplašāk izplatītais krāpšanās veids universitātēs.

Arī opozīcijas partijas sliecas atbalstīt šo valdības ideju.
«Jābūt skaidram, ka būs sekas, ja pārkāpj noteikumus,» atzīmēja sociāldemokrātu pārstāvis izglītības jautājumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu