Policisti Krievijā paveic šokējošu aizdomās turētā spīdzināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/RIA Novosti

Policija Krievijā Piemaskavas Himku pilsētā brutāli spīdzinājusi kādu aizdomās par saistību ar islāma ekstrēmistiem turētu jaunu dagestānieti, otrdien pavēstīja cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Memoriāls», norādot, ka policisti jaunietim nomaukuši nagus un draudējuši izvarot ar steku.

Nopratinot 1988.gadā dzimušo Faridu Eldarovu, policija pielietojusi brutālas metodes, cenšoties piespiest viņu liecināt pret citu aizdomās turamo, pavēstīja «Memoriāla» pārstāvji pēc tam, kad ar Eldarovu ieslodzījuma vietā bija ticies viņa advokāts

«Viņi līdz pusei nomauca viņam nagus, tad viņi tam ap kaklu aplika cilpu un piestiprināja to pie sienas galvas augstumā, lai viņš kustoties smaktu, un sāka viņu sist,» pavēstīja «Memoriāls».

«Viņi izgrieza viņa rokas un kājas, sadauzīja viņa roku un kāju pirkstus, kā arī draudēja viņu izvarot ar steku un tad šī akta fotogrāfiju izsūtīt pa cietumiem,» norādīja aktīvisti.

Viens no policistiem sacījis aizturētajam dagestānietim: «Mēs tevi piespiedīsim mīlēt krievus.»

Eldarovs iesitis abiem policistiem pa seju, un viņam izvirzītas apsūdzības par vardarbīgu izturēšanos pret amatpersonām. Par šādu pārkāpumu viņam var tikt piespriesti pieci gadi cietumā.

Kā norāda «Memoriāla» pārstāvji, Eldarovs joprojām tiek turēts nelikumīgā apcietinājumā.

Šīs ir kārtējās liecības par Krievijas policijas brutalitāti un aizturēto spīdzināšanu.

Šomēnes šoku Krievijas sabiedrībā izraisīja ziņas, ka policisti Kazaņā brutāli spīdzinājuši 52 gadus veco Sergeju Nazarovu, kurš, mocības nepārcietis, miris.

Krievijas iekšlietu ministrs Rašids Nurgalijevs nosodījis Nazarova nogalināšanu. Saistībā ar viņa nāvi arestēti septiņi policisti.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja otrdien paziņoja, ka pēdējās dienas laikā 28 cilvēki snieguši liecības par Kazaņas policijā pieredzēto cietsirdīgo izturēšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu