Atrasta iespējamā aviatores Amēlijas Ērhartas lidmašīnas avārijas vieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu ekspertu komanda atradusi liecības par iespējamo amerikāņu aviatores Amēlijas Ērhartas lidmašīnas nogāšanās vietu, vēsta ASV mediji.

Vēsturnieku uzmanības lokā nonākusi kāda 1937.gada fotogrāfija, kas uzņemta dažus mēnešus pēc Ērhartas lidmašīnas «Lockheed Electra» pazušanas. Pie Klusā okeāna nomaļās Nikumaroro salas, kas pieder Kiribati, uzņemtās fotogrāfijas daudzkārtējā palielinājumā ūdenī saskatāma, iespējams, šasijas daļa.

Starptautiskās Vēsturisko artefaktu apguves grupas vēsturnieku, zinātnieku un nirēju komanda jūlijā plāno doties uz Nikumaroro salu, cerot tur atrast Ērhartas lidmašīnas fraku un varbūt arī pašas pilotes un viņas navigatora Freda Nūnana mirstīgās atliekas.

Ērharta un Nūnans pazuda virs Klusā okeāna 1937.gada 2.jūlijā, lidojot no Papua-Jaungvinejas uz Hovlenda salu. Amerikāņu aviatore bija ceļā, lai kļūtu par pirmo sievieti piloti, kas aplidojusi apkārt zemeslodei.

Glābšanas operācijā tolaik netika atrastas nekādas pēdas no Ērhartas lidmašīnas, un daudzi vēsturnieki ir pārliecināti, ka tā nogāzās okeānā.

Ja lidmašīnas vraks tik tiešām atradīsies pie Nikumaroro salas, tad, pēc vēsturnieku domām, Ērharta un Nunans varētu būt nosēdušies uz rifa un pat izdzīvojuši. Iespējams, ka lidmašīnu pēc piezemēšanās uz rifa aizskaloja plūdmaiņas, un tā varētu atrasties blakus dziļākos ūdeņos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu