Rīgas dome izsolīs Radio ielas namiņa nomas tiesības uz 25 gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Lai ietaupītu pašvaldības līdzekļus, Rīgas dome ēkas Radio ielā 1 restaurāciju plāno uzticēt privātajiem investoriem - namiņš tiks iznomāts uzņēmējiem, kas to izremontētu un varētu tajā izveidot, piemēram, kafejnīcu.

Ņemot vērā nepieciešamos ieguldījumus nekustamajā īpašumā, nomas līguma termiņš būs 25 gadi, liecina domē pieņemtais lēmums. 

Pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma Rīgā, Radio ielā 1, sastāvā ietilpst zemesgabala daļa 578 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas administratīvā ēka un pāris šķūnīši. Kā ziņots, nomas tiesības tiks pārdotas izsolē ar augšupejošu soli, izsoles sākumcenu nosakot atbilstoši sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja noteiktajai nekustamā īpašuma iespējamajai tirgus nomas maksai. 

Īpašuma nomas tiesību izsoles noteikumos un nomas līgumā tiks iekļauti vairāki būtiski nosacījumi - nomniekam būs pienākums atjaunot iznomātajā nekustamajā īpašumā ietilpstošo dārza namiņu, kuram ir kultūrvēsturiska vērtība, saskaņojot atjaunošanas darbus ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju. 

Tāpat nomniekam sešu mēnešu laikā no nomas līguma spēkā stāšanās dienas būs pienākums normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izstrādāt nekustamā īpašuma restaurācijas un rekonstrukcijas darbu projektu, saskaņot to ar Rīgas domes Īpašuma departamentu un uzsākt būvdarbus. 

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) iepriekš norādījis, ka turpat pie pamestā Radio ielas namiņa kursē 6.tramvajs un galapunkta pieturā pulcējas cilvēki, tāpēc grūstošā dārznieka māja ir jāatjauno. Viena no iespējām būtu to restaurēt par budžeta naudu, taču izdevīgāk būtu ļaut to atjaunot uzņēmējiem, kas tur varētu ierīkot kafejnīcu. Ja nomas tiesību izsolē privāto investoru neizdosies atrast, tas būs jādara par pašvaldības līdzekļiem, atzina Ameriks. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu