Pilsētā izsludināts Spodrības mēnesis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai sekmētu pilsētas teritoriju sakopšanu, Rīgas dome izsludinājusi Spodrības mēnesi un Meža dienas. Šogad Spodrības mēnesis norisināsies nedaudz agrāk nekā citus gadus - no 26.marta līdz 21.aprīlim, kad notiks Lielā talka, portālu «Apollo» informēja Uģis Vidauskis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators. 

Domes vadības rīkojumā noteiktas pašvaldības struktūru kompetences, lai nodrošinātu pavasara sakopšanas darbu organizāciju un kontroli pilsētā. Izpilddirekcijām uzdots iesaistīt iedzīvotājus teritoriju sakopšanā, nodrošināt visa veida teritoriju, apstādījumu un pievadceļu sakopšanu, kā arī koordinēt darbus ar namu apsaimniekotājiem. 

Uzņēmumam «Rīgas meži» jāorganizē atkritumu savākšana un izvešana no mežiem un apstādījumiem uz pilsētas atkritumu poligonu vai atkritumu otrreizējās pārstrādes uzņēmumiem, kā arī, atbilstoši iespējām, jāsniedz izglītības iestādēm apkārtnes sakopšanai nepieciešamā tehniskā palīdzība. 

Savukārt domes Satiksmes departamentam uzdots rūpēties par sabiedriskā transporta pieturvietu, ielu braucamo daļu sakopšanu, kā arī jāsavāc un jāizved ziemā izkaisītās un uzkrājušās smiltis no pilsētas ielām. 

Izglītības, kultūras un sporta departaments rūpēsies par skolēnu iesaistīšanu apkārtnes un zaļās zonas sakopšanā, bet Mājokļu un vides departaments nodrošinās atkritumu pieņemšanu pilsētas atkritumu poligonā par pazeminātu maksu no pašvaldības kapitālsabiedrībām un budžeta iestādēm. 

Spodrības mēneša laikā pašvaldības policija sadarbībā ar izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām veiks pastiprinātus reidus, lai apsekotu nesakoptās ēkas un teritorijas. 

Šajā laikā Rīgas iedzīvotāji, sabiedriskās organizācijas, komersanti un iestādes tiek aicinātas aktīvi piedalīties namīpašumu un teritoriju sakopšanā, informēt pašvaldību par nekoptām teritorijām, kā arī sniegt priekšlikumus par to sakopšanu un sakārtošanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu