Francijas policija ieguvusi «Tulūzas šāvēja» uzņemtos video

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Francijas policija ieguvusi videoierakstus, kurus uzņēmis «Tulūzas šāvējs» slepkavību pastrādāšanas brīdī.

«Tā ir dažādu slepkavību videomontāža ar mūziku un lasījumiem no Korāna,» atklāja kāds vārdā neminēts informācijas avots policijā, piebilstot, ka videomateriāls nosūtīts arābu satelīttelevīzijas kanāla «Al Jazeera» birojam Parīzē.

Kā pavēstīja avots, «Al Jazeera» nodevusi policijai zibatmiņu, kas bija nosūtīta uz tās Parīzes biroju.

Tikmēr «Al Jazeera» Parīzes biroja vadītājs Zieds Tarušs atzinis, ka telekanāls neizslēdz iespēju publiskot «Tulūzas šāvēja» uzņemtos videomateriālus.

«Mēs neesam sensacionāls tīkls. Mēs nevēlamies publiskot kadrus, neizvērtējot riskus un sekas,» skaidrojis Tarušs. «Tādēļ šodien vadība sanāksmē Katarā spriedīs, vai pārraidīt šo video.»

Lēmums varētu tikt pieņemts vēl otrdien.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohammeds Mera, kuram pēc paša vārdiem bijušas saites ar starptautisko teroristu tīklu «Al Qaeda», šomēnes Tulūzā un tās apkaimē nošāva septiņus cilvēkus, arī trīs ebreju bērnus. Pats Mera tika nogalināts 22.martā policijas operācijas gaitā.

Pirms policijas iebrukuma dzīvoklī Mera policijas sarunvedējiem lielījās, ka viņš pastrādājis slepkavības un tās nofilmējis. Viņš arī pavēstīja, ka video ar slepkavībām augšupielādējis internetā, tomēr video pēdas tā arī nav atrastas.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu