Grafs: «Šiauliai» piedāvājumu pieņēmu bez lielas vilcināšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latviešu centra spēlētājs Raitis Grafs Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēcīgākās komandas «Šiauliai» no Lietuvas piedāvājumu pieņēmis bez lielas vilcināšanās.

31 gadu vecais Grafs līgumu ar «Šiauliai» noslēdzis līdz šīs sezonas beigām.

Grafs šosezon spēlēja Kipras augstākās basketbola līgas komandā Limasolas «Apollon», kuru trenē latviešu speciālists Igors Miglinieks. Tomēr viņa un arī latvieša Raimonda Gabrāna pārstāvētā komanda vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs nepārvarēja pusfināla kārtu.

«Nebija ilgi jādomā, lai piekristu Šauļu piedāvājumam, jo pēc zaudējuma pusfinālā Kiprā sezona jau bija beigusies. Šajā valstī nav sērijas par bronzas medaļām, tāpēc man priekšā būtu bijusi neierasti gara vasara,» Grafs citēts «Šiauliai» oficiālajā mājaslapā internetā. «Kad man piezvanīja Šauļu kluba direktors Adoms Klimavičs, biju ļoti priecīgs un bez vilcināšanās piekritu piedāvājumam. «Šiauliai» komandu labi pazīstu un tai ir labs treneris - Antans Sireika.»

«Sezona Kiprā nebija slikta, taču tikai tāpēc, ka «Apollon» komandu trenē Miglinieks. Citās komandā dominē amerikāņu spēlētāji, kuriem nepieciešama nevis viena, bet vismaz 3-4 bumbas,» par aizvadīto sezonu Kiprā izteicās Grafs. «Jāatzīst, ka Kiprā saskāros ar daudzām savādām lietām, tāpēc nebrīnos, ka nav iespējams atrast manu statistiku - tā ir normāla parādība. Ir bijuši gadījumi, kad treneris tikai trešdien uzzina, ka nākamā spēle paredzēta piektdien.»

«Man paveicās, ka komandas treneris bija latvietis, tāpēc laukumā pavadīju 20-25 minūtes, kurās vidēji guvu 12 punktus un izcīnīju piecas atlēkušās bumbas,» teica Grafs.

Šobrīd «Šiauliai» komandas sastāvā jau ir četri garie spēlētāji, taču Grafs īpaši neuztraucas par to, ka viņam nāksies cīnīties par spēles minūtēm laukumā.

«Īpaši neuztraucos par to, cik daudz minūšu - 20 vai 30 - pavadīšu laukumā. Pats svarīgākais, lai komanda izcīna uzvaras. Es dodu priekšroku komandas spēlei, nevis individuālam basketbolam. Šauļos esmu pavadījis sezonu, tāpēc pazīstu treneri Sireiku un uzticos viņam. Viņš zina, kā mani pareizi izmantot, tāpēc esmu pārliecināts, ka nebūs nekādu problēmu,» atzina Grafs.

Tāpat Grafs atzina, ka tuvākajā laikā Šauļos ieradīsies arī viņa sieva un trīs ar pusi gadus vecais dēls, kuri pagaidām atrodas Rīgā, jo vēl nav pilnībā izkravājuši bagāžu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu