ASV piedzimis pasaulē mazākais sunītis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Kādā dzīvnieku patversmē ASV piedzimis pasaulē mazākais sunītis, kurš piedzimšanas brīdī varēja ietilpināties karotē, vēsta «Daily Telegraph».Nākot pasaulē, takša jaukteņa kucīte svēra tikai 28 gramus, bet tagad divu nedēļu vecumā sunītis, kurš nosaukts Bejonsas vārdā, izstiepies līdz bankas kartes izmēram.

Pēc ekspertu novērtējuma, sunītis varētu pārspēt pasaulē mazākā rējēja rekordu, kas pašlaik pieder 10 centimetrus garam un nepilnu kilogramu smagam čivavas šķirnes sunim Bu Bu.

Mazais kucēns pasaulē nāca kopā ar četriem brāļiem un māsām patversmē pamestai takša jaukteņa kucītei Keisijai.

Nonākot patversmē Keisijai draudējusi eitanāzija, taču Eldorado suņu glābšanas centra vetārsti iejaukušies un paņēmuši savā paspārnē.

Vismazākais kucēns pasaulē nācis pēdējais un vetārsti sākotnēji bijuši pārliecināti, ka sunītis piedzimis miris. Tomēr ārsti mēģinājuši veikt sirds masāžu, kā arī elpināšanu no mutes mutē, pēc kā kucēnam parādījies sirds ritms un elpošana.

«Tas patiesībā bija mazliet smieklīgi, kā es mēģināju ar savu muti apņemt viņas purniņu, bet pēc pāris mazām izelpām elpām viņa pati ievilka dziļu elpu un sāka kustēties,» stāstīja vetārsta asistente Beta de Kaprio.

«Mēs attīrījām viņas elpceļus, un es viņu vēl pāris reizes paelpināju, un tad viņa sāka pati elpot. Viņa ir īsta cīnītāja,» sacīja asistente.

«Mēs ceram, ka Bejonsa un viņas brīnumainais izdzīvošanas stāsts palīdzēs veicināt informētību par izglābto suņu likteni,» piebilda de Kaprio.

Bejonsa vēl joprojām ir krietni mazāka par pārējiem metiena kucēniem, bet divu nedēļu laikā viņa sasniegusi 124 gramu savu un ir visnotaļ ņipra. Vetārsti prognozē, ka pieaugot sunītis nebūs smagāks par kilogramu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu