Dārziņu Rīgā gaida ierodamies piektdien

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucēju Lauri Dārziņu Rīgā gaida ierodamies piektdien, bet pēc rūpīgām medicīniskajām apskatēm būs skaidrs, vai viņš varēs spēlēt šī gada pasaules čempionātā, vēsta laikraksts «Diena».

Dārziņa pārstāvētā divkārtējā KHL čempionvienība Kazaņas «Ak Bars» Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijā pagājušās nedēļas beigās ar 2-4 zaudēja regulārā čempionāta spēcīgākajai komandai Čeļabinskas «Traktor».

Dārziņš kopš pagājušā gada oktobra vidus, kad sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites, paguva laukumā atgriezties uz četrām izslēgšanas turnīra spēlēm, rezultativitātes punktus neiekrājot un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pats hokejists, kurš regulārajā čempionātā paguva laukumā doties 15 spēlēs, gūstot divus vārtus un izdarot piecas rezultatīvas piespēles, vēlāk atzina, ka par viņa dalību pasaules čempionātā tiks izlemts pēc konsultēšanās ar ārstiem.

Trešdien notikušajā valstsvienības treniņā uz ledus pirmo reizi devās vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš iepriekš apārstēja sezonas gaitā gūtos savainojumus.

Tikmēr trešdien notikušo treniņu apmeklēja arī pagājušā gada čempionātā nespēlējušais Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš uz ledus gan nedevās. Tiek vēstīts, ka viņš pirms tam vēlējies apspriest jautājumus, kas saistīti ar hokejistu apdrošināšanu.

Tāpat tiek vēstīts, ka Māris Bičevskis Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas spēlēs guvis tikai nelielu sasitumu, tāpēc viņš drīzumā, visticamāk, būs izlases treneru rīcībā.

Kā ziņots, traumas dēļ arī šajā pavasarī izlasei nepalīdzēs Rīgas «Dinamo» aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Mārtiņš Karsums, kuram aprīlī tiks veikta ceļgala operācija. Zināms, ka bez Karsuma šogad izlasei varētu nepalīdzēt arī aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš gan jau pirms gada paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā.

Reķim drīzumā gaidāms ģimenes pieaugums, tāpēc viņš pašlaik ir Vācijā, bet Vasiļjevs pagājušā gada vasarā pieņēma Vācijas pilsonību, tomēr atzina, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs vēl spēlēt Latvijas valstsvienībā, ja to ļaus likumdošana.

Tāpat veselības problēmu dēļ izlasei, visticamāk, nevarēs palīdzēt jaunais uzbrucējs Andris Džeriņš un aizsargs Māris Jass.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu