Aprīļa sākumā atslēgs apkuri pirmajiem pieciem Rīgas namiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atsaucoties dzīvokļu īpašnieku lūgumam, pirmajos piecos pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» apsaimniekotajos namos apkure tiks atslēgta, sākot ar aprīļa pirmo nedēļu.  

Uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns norādīja, ka pagaidām centralizēti apkures atslēgšana netiks uzsākta, jo nedēļas otrajā pusē atkal gaidāms aukstāks laiks. Masveida namu atslēgšana notiks tad, kad iestāsies stabili silts laiks vai krasi pieaugs iedzīvotāju pieprasījumu skaits. 

Ja dzīvokļu īpašnieki vēlas apkures sezonu noslēgt ātrāk, viņi var pieņemt kopīgu lēmumu un vērsties savā «Rīgas namu pārvaldnieka» iecirknī. 

«Nav normatīva, kas nosaka, kad jāpārtrauc siltuma piegāde. Līdzīgi kā ar apkures pieslēgšanu - pirms sezonas sākšanas divas nedēļas pieslēdzām namus pēc pieprasījuma,» skaidroja Leiškalns.  

Pagaidām lūgumu noslēgt apkures sezonu izteikuši tikai pieci no gandrīz 3500 «Rīgas namu pārvaldnieka» apsaimniekotajiem namiem.  

Jau ziņots, ka tuvākajā laikā vēl septiņas dzīvojamās mājas varētu palikt bez apkures, jo nav norēķinājušās par pērnā gada novembrī piegādāto siltumenerģiju, tomēr arī AS «Rīgas siltums» pārstāve Jana Roze otrdien norādīja, ka apkures atslēgšana siltāka laika dēļ pagaidām nav aktuāla. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu