Vēlas noteikt vienotu vizuālo noformējumu ielu tirdzniecības vietām Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pilsētas Būvvalde iecerējusi vēl šogad izsludināt ideju konkursu par vienota vizuālā noformējuma izstrādāšanu ielu tirdzniecības vietām Rīgā, - šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē pastāstīja Būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītāja Arta Goldberga.

«Mīļākais piemērs ir vannas aizkari ar zivtiņām, kuros ietinas ielu tirgotāji lietus laikā,» situāciju ilustrēja Būvvaldes speciāliste.
«Šā gada budžetā lūdzām piešķirt Būvvaldei līdzekļus konkursa organizēšanai, lai noteiktu etalona modeli, kā būtu jāizskatās ielu tirdzniecības vietām, jo uz tām ir nepatīkami skatīties. Šim nolūkam mums līdzekļus nepiešķīra, bet gribam grozījumos tos prasīt atkārtoti,» sacīja Goldberga.

Būvvalde iecerējusi, ka konkursa gaitā dizaineri pašreizējiem tirgotāju ratiem izstrādātu atraktīvu alternatīvu, kas rotātu pilsētu un aizvietotu «izbalējušus lietussargus un sapuvušas kastes». Izstrādāto modeli apstiprinātu kā papildinājumu Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība.

«Ideālais modelis būtu, ja pašvaldība par ienākumiem, ko iegūst no tirdzniecības vietām, iegādātos inventāru un par nelielu naudu iznomātu tirgotājiem. Tas ar garantiju izskatītos atraktīvi, pievilcīgi un labi,» sacīja Goldberga.

Būvvaldes speciāliste norādīja, ka tāpat ir nepieciešams veikt stingrāku kontroli vasaras kafejnīcās Vecrīgā. Patlaban atbilstību Būvvaldē saskaņotajam projektam un ekspluatācijas prasībām kontrolē Rīgas pašvaldības policisti, taču viņi šajos jautājumos nav gana kompetenti. Būvvaldē strādā trīs reklāmas inspektori, kas kontrolē reklāmas visā pilsētā, taču esošā slodze neļauj nodrošināt pilnvērtīgu kontroli arī pār vasaras kafejnīcām. Jau ziņots, ka pašvaldības budžeta grozījumos Būvvalde pieprasījusi papildus divas štata vietas, lai pastiprinātu kafejnīcu kontroli.

Mājokļu un vides komitejas deputāti bija vienisprātis, ka problēmai steidzami nepieciešams risinājums, turklāt tam jāiekļauj arī privātos objektus. «Ja nevaram pat noteikt kafejnīcu dizainu, tad varētu vismaz kontrolēt objektus, ko tur novieto. Es kā profesionāla mūziķe ārkārtīgi zemu vērtēju tās skatuvītes, kuras viņi tur noliek - ar finiera podestiem, vecām, netīrām lupatām gar malām. Tur spēlē profesionāli mūziķi, bet no malas izskatās nožēlojami,» norādīja domniece Ieva Akuratere (V).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu