Atklāj jaunu informāciju par bin Ladenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Bijušais starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens kopš 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem, slēpojoties Pakistānā, kļuvis par vēl četru bērnu tēvu, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā piektdien nonākusī policijas informācija.

Šādu informāciju policijai atklājusi Osamas jaunākā atraitne Amala Abdulfataha.

Viņas stāstītais sniedz ieskatu bin Ladena dzīvē laika posmā no 2001.gada nogales līdz pērnā gada maijam, kad ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas bin Ladens tika nošauts. Bin Ladens šajā ēku kompleksā dzīvoja vairākus gadus.

Pēc ASV specvienības operācijas pakistāniešu varasiestādes aizturēja bin Ladena sievas - Jemenā dzimušo Abdulfatahu, kā arī divas sievietes no Saūda Arābijas - un piecus bērnus.

Visām trim atraitnēm draud apsūdzības par nelikumīgu iekļūšanu un dzīvošanu Pakistānā.

Kā teikts policijas ziņojumā, Islamabadas policijas ģenerālinspektors ieteicis nekavējoties no valsts deportēt Abudlfatahu un viņas bērnus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu