Šveices izmeklētāji joprojām nav spējuši noskaidrot traģiskās skolēnu autobusa avārijas cēloni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vairāk nekā divas nedēļas pēc traģiskās autobusa avārijas, kurā Šveicē dzīvību zaudēja 22 bērni un seši pieaugušie, izmeklētāji atzīst, ka joprojām nav spējuši noskaidrot negadījuma cēloni.

Atgriežoties pēc piecu dienu ilgas vizītes Beļģijā, kur tika intervēti septiņi avārijā cietušie bērni, prokurors Olivjē Elsigs Šveices ziņu aģentūrai ATS atzina, ka sarunās ar cietušajiem «gūti daži elementi, taču šobrīd tie vēl neļauj skaidri noteikt avārijas cēloni».

Elsigs arī attiecās komentēt izskanējušos pieņēmumus, ka avārijā varētu būt vainojams autobusa šoferis, kurš novērsies no ceļa, lai atskaņotājā ievietotu DVD disku.

Šobrīd izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai autobusam bijušas tehniskas problēmas vai arī 13.marta traģisko avāriju izraisījusi cilvēku kļūme.

Līdz šim izmeklētāji jau izslēguši iespējamību, ka negadījumā varētu būt vainojams alkohols vai atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana.

Jau ziņots, ka traģiskā avārija notika 13.marta vakarā Šveicē, kad autobuss ietriecās tuneļa betona sienā.

Autobusā atradās bērni no divām Beļģijas katoļu skolām, kas bija devušies slēpot uz Šveici. Negadījums notika atpakaļceļā.

Autobusā atradās 46 bērni un četri skolotāji, kā arī divi šoferi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu