Savickis: tikai kā «policists» Ivanāns mums nav vajadzīgs, bet...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis laikrakstam «Diena» pastāstījis par komandas veidošanu nākamajai sezonai un uzsvēris, ka klubs aizvadītajā sezonā ir sagatavojis labu «preci» citiem konkurentiem.

«KHL vadītājus gribu mudināt uz to, lai tādām komandām kā Rīgas «Dinamo», bet tādas līgā ir vēl vismaz desmit, tomēr kaut nedaudz būtu stabilitāte. Lai nebūtu tā, ka jebkurā brīdī var pārpirkt kādu no mūsu spēlētājiem. Viens no risinājumiem būtu divu vai triju gadu garantētais līgums. Tas ir tikai viens no piemēriem. Citādi būs tā, ka Rīgas «Dinamo» un Juris Savickis priekš KHL ražos miljonārus. Šādam viedoklim piekrita arī Peka Rautakallio, jo «Dinamo» viņi nobrieda par labiem spēlētājiem. Lai viens otrs neapvainojas par manis teikto, bet pirms tam vienam otram bija tikai labs amatieru līmenis. Četru gadu laikā viņi ir izauguši par ļoti labiem spēlētājiem un ne no viena vairs nebaidās,» stāsta Savickis.

Savickis norāda, ka kapteiņa Sanda Ozoliņa spēlēšana Rīgā ir zem jautājuma zīmes un pastāv iespēja, ka Ozo tomēr vienojas ar «Dinamo» par jauna līguma parakstīšanu.

«Mūsu pašu nacionālie kadri spēlē labi. Sandis Ozoliņš patlaban ārstējas Amerikā. Viņam ir izdarīta muguras operācija. Atbrauks, tad ar viņu runāsim un apspriedīsim iespējamo turpmāko sadarbību. Sezona Sandim nebija īpaši veiksmīga, acīmredzot bija veselības problēmas. Es gribētu, lai Sandis komandai vēl būtu noderīgs. Viņš ir ne tikai aizsargs, bet mūsu zvaigzne, kapteinis un komandas iedvesmotājs. Ja viņš būs gatavs pieņemt mūsu piedāvājumu, kas nebūs tik dāsns kā pagājušajā sezonā, tad Ozoliņš turpinās spēlēt «Dinamo».»

Kluba pārstāvis arī ierunājas par citu latviešu zvaigzni Raiti Ivanānu, kuram gan pēdējā laikā bijušas veselības problēmas.

«Redziet, vispirms būtu jānoformulē Ivanāna statuss. Daudzi viņu uztver tikai kā hokeja «policistu», bet tās spēles, kuras es esmu redzējis, teikšu: viņš ir spēlētājs. Padomes sēdē savu viedokli es jau izteicu, proti, tikai kā «policists» viņš mums nav vajadzīgs, bet, ja viņš var gan spēlēt, gan arī aizstāvēt komandas partnerus, tad es esmu par Ivanānu. Pie šīs tēmas mēs vēl atgriezīsimies,» teic Savickis, kurš ieskicē arī vārtsargu līniju.

«Māris Jučers ir labs otrais numurs, bet Kriss Holts pagaidām arī vēl nav pirmais numurs. Ja mēs šajā situācijā pērkam pirmo numuru un atstājam Holtu, ko tad mēs darīsim ar Jučeru? Viņš tomēr ir Latvijas vārtsargs. Par Holtu mums nav tik lielas intereses cīnīties, lai viņš sasniegtu visaugstākos mērķus. Lai gan viņš var vēl uzlabot savu sniegumu, bet nav arī pārliecības, ka viņš būs pirmais numurs. Otrs variants. Pērkam labu pirmo vārtsargu un atstājam Jučeru kā otro numuru, dodot viņam pietiekami daudz spēļu laika, lai varētu progresēt. Jučeru atstāt kā trešo numuru nav nozīmes, jo tad mēs viņu jau gremdējam. Vēl viens variants ir sūtīt Jučeru stažēties kādā ārzemju klubā. Es tomēr sliecos uz tādu variantu, ka, atrodot labu pirmo numuru, jādod iespēja pie mums uz vietas turpināt progresēt Jučeram. Mums būs jāpieņem ļoti grūts un atbildīgs lēmums,» secina padomes priekšsēdētājs.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu