Aviokatastrofa Krievijā: pilotiem izdevās novērst vēl lielāku traģēdiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pasažieru lidmašīna ATR-72 nogāzusies 300 metru attālumā no skolas, kurā tajā brīdī atradās 250 skolēni, ziņo «Life News».

Skolēni un skolotāji ir pārliecināti, ka lidmašīnas pilots pēdējā brīdī lidmašīnu novirzījis sāņus, lai tā neuzgāztos skolai.

Lauku skoliņas skolnieki bija pirmie aviokatastrofas aculiecinieki.

Agrā rītā bērni bija sapulcējušies uz pirmo stundu pēc pavasara brīvdienām, kad pēkšņi atskanēja savāds troksnis.

To, cik bīstama bijusi situācija, visi aptvēra tikai tad, kad avārija jau bija notikusi.

«Lidmašīnas avārijas vietu aizsedz mežs, avarējušo lidmašīnu varēja redzēt no skolas otrā stāva,» pastāstījusi skolas direktore Olga Levčenko. Skolēni esot gribējuši mesties palīgā un tikai ar pūlēm atturēti, jo situācija bija ļoti bīstama.

Skolas ēka atrodas tieši gaisa trases ceļā. Aviokatastrofas brīdī uz pirmo stundu bija sapulcējušies 240 skolēni.

«Esam pārliecināti, ka pilots zināja, ka viņa ceļā ir ciematiņš un mūsu skola, tāpēc novirzīja lidmašīnu sāņus,» stāstīja pedagoģe. Viņa norādīja, ka bail iedomāties, kas būtu noticis, ja pilots šādi nebūtu rīkojies, jo blakus skolai atrodas arī bērnudārzs. «Cenšoties nosēdināt lidmašīnu laukā, piloti gāja bojā paši, taču glāba daudzas dzīvības,» pārliecināts pedagogs.
Jau ziņots, ka Krievijā pirmdienas rītā (plkst.4.40 pēc Latvijas laika) nogāzusies lidmašīna «ATR-72», kas bija ceļā no Tjumeņas uz Surgutu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu