Valdība lems par pagaidu telpām Valsts prezidentam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība šodien uzklausīs Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto ziņojumu par piemērotākajām darba telpām Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kamēr Rīgas pils tiks remontēta. 

Rīgas pils rekonstrukciju plānots uzsākt šogad un pabeigt 2015.gadā. 

Ziņojumā norādīts, ka Melngalvju nama telpu pielāgošana Valsts prezidenta drošības un prezidenta kancelejas darba prasībām izmaksās 95 000 latu. Tāpat aprēķināts, ka provizoriskie kancelejas un Militārās policijas pagaidu telpu nomas maksas izdevumi no 2012.-2015.gadam veidos 230 059 latus, savukārt pārcelšanās izdevumi tiek plānoti 15 000 latu apmērā. Šie tēriņi jau ir paredzēti kancelejas budžetā. 

Atbildīgā darba grupa kā piemērotākās darba telpas prezidentam valdībai piedāvās tieši Melngalvju namu. Tajā ir iespējams nodrošināt telpas reprezentatīvām vajadzībām - 543 kvadrātmetrus, telpas Valsts prezidenta apsardzes vajadzībām - 350 kvadrātmetrus un telpas Valsts prezidenta un Kancelejas darba vajadzībām - 2792 kvadrātmetrus. 

Ziņojums liecina, ka starp izskatītajiem telpu variantiem bijusi arī ēka Raiņa bulvārī 7, Rīgā, kura līdz 2011.gada 31.augustam bija iznomāta ASV vēstniecībai Latvijā. Tāpat prezidenta kancelejas pagaidu izvietošana tika vērtēta nekustamajā īpašumā Valsts prezidenta vasaras rezidencē - Zigfrīda Meierovica prospektā 31, Jūrmalā. 

Šie abi varianti nav bijuši ekonomiski tik izdevīgi. 

Tomēr, lai veiktu pārcelšanos uz Melngalvju namu, valstij vēl būs jānoslēdz nepieciešamās vienošanās ar Rīgas domi. 

SIA «Rīgas nami» īres priekšlikums ir izteikts ar būtisku nosacījumu, ka iespējamais piedāvājums kancelejai nomāt visu Melngalvju nama ēku kompleksu pilnā apjomā tiks nodrošināts, ja Ministru kabinets normatīvajos aktos noteiktā kārtībā Rīgas pilsētas pašvaldībai nodos nekustamo īpašumu Riharda Vāgnera ielā 3, kas būtu nepieciešams Rīgas domes Īpašuma departamenta darbinieku izvietošanai, lai nodrošinātu darbības funkcionalitāti un vienotu, kompleksu atrašanās vietu Vecrīgas teritorijā Riharda Vāgnera ielā. 

Minētais nekustamais īpašums Riharda Vāgnera ielā 3 ir ieguldīts VNĪ pamatkapitālā, un par to Rīgas dome ar saviem lēmumiem jau iepriekš bija izteikusi vēlmi bez atlīdzības pārņemt pašvaldības īpašumā, lai nodrošinātu nekustamo īpašumu maiņu starp Rīgas pilsētas pašvaldību un valsti Veselības ministrijas padotība esošā Neatliekamā medicīnas palīdzības dienesta funkciju nodrošināšanai. 

Iesniegtais rīkojuma projekts paredz Finanšu ministrijai sadarbībā ar Veselības ministriju sagatavot lūgumu Rīgas domei pieņemt lēmumu par Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma Klostera ielā 7 un nekustamā īpašuma Duntes ielā 8, no kura atdalīta zemesgabala daļa, maiņu pret VAS «Valsts nekustamie īpašumi» piederošo nekustamo īpašumu Riharda Vāgnera ielā 3, Rīgā. Tāpat domei jāpieņem lēmums par valstij nepieciešamo nekustamo īpašumu Nīcgales ielā 7 un Anniņmuižas bulvārī nodošanu valstij bez atlīdzības neatliekamās medicīniskās palīdzības funkcijas realizācijai. 

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar SIA «Rīgas nami» jau ir apsekojusi Melngalvju nama kompleksu un konceptuāli izvērtējusi iespēju Rīgas pils remonta laikā šīs telpas nomāt kā Valsts prezidenta pagaidu rezidenci Rīgā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu