FM: rūpniecības tempi Latvijā kļūs lēnāki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas rūpniecības tempi turpmākajos mēnešos kļūs lēnāki, prognozē Finanšu ministrija (FM).

Lai gan Latvijas rūpniecībā gada pieauguma tempi februārī ir saglabājušies augsti un, tāpat kā iepriekšējos mēnešos, būs starp augstākajiem Eiropas Savienībā, pakāpenisks palēninājums nozarē tomēr ir jūtams un nākamajos mēnešos izaugsme varētu vēl palēnināties gan pagājušā gada augstās bāzes, gan ārējās vides negatīvās ietekmes dēļ, prognozē ministrija.

Tomēr pagaidām konfidences indikatori parāda, ka Latvijas ražotāju noskaņojums par nozares attīstības perspektīvām turpina uzlaboties un pretēji kritumam Eiropas Savienībā kopumā martā ir sasniedzis augstāko līmeni kopš 2008.gada februāra. Tajā pašā laikā ES rūpniecības konfidences indekss pēc nelielas atgūšanās februārī martā atkal ir piedzīvojis kritumu un arī kopējais ekonomiskās pārliecības indekss (ESI) martā ir zemāks nekā iepriekšējā mēnesī, palielinot bažas par ekonomikas attīstību lielākajos Latvijas preču eksporta tirgos, norāda FM.

Kā ziņots, 2012.gada februārī, salīdzinot ar 2012.gada janvāri, rūpniecības produkcijas apjoms, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, pieauga par 0,1%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējā gada februāri rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 7,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Janvārī, salīdzinot ar 2011.gada decembri, rūpniecības produkcijas apjoms, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, pieauga par 1,9%, bet salīdzinājumā ar 2011.gada janvāri pieaugums ir 8,2%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu