Mafini ar olīvām un žāvētu desu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Iesūti savu recepti un foto uz adresi dzive@apollo.lv, mēs to publicēsim portālā!

Nepieciešams:

250 g miltu
2 olas
250 g skāba krējuma
100 g sviesta
tējkarote cepampulvera
50 g olīvju bez kauliņiem
100 g žāvētas desas
1 sīpols
sāls
pipari

Pagatavošana:

Skābam krējumam pieliek cepampulveri, piejauc olas, gabaliņos sagrieztu desu un olīvas. Desu izvēlēties aromātisku, labi nožāvētu, jo desas garša noteiks mafinu garšu. Varat desas vietā likt šķiņķi, žāvētu, vārītu, ceptu gaļu.

Smalki sagrieztu sīpolu apcep sviesta pikucī, pieliek masai. Pārējo sviestu izkausē un pielej krējuma masai.Masā iejauc miltus un piparus. Ar sāli uzmanīgi, jo olīvas un desa ir sālīti.

Mīklu pilda ietaukotās mafinu formiņās līdz pusei. Cep 180 grādos apmēram 20 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu