Vītolu fonds šodien svin 10 gadu jubileju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Šodien, 4. aprīlī , aprit desmit gadi kopš dienas, kad tika dibināts Vītolu fonds.  Plkst. 19.00 fonda ziedotāji, stipendiāti, atbalstītāji un draugi pulcēsies pie Brīvības pieminekļa, lai veidotu kopīgu Gaismas ceļu.

Tas ir mūsu ceļš - tā pirms desmit gadiem lēma Vītolu ģimene, dibinot Vītolu fondu. Šai vakarā Vilis un Marta Vītoli aizdedzinās pirmo sveci, lai kopā ar pārējiem  ziedotājiem, stipendiātiem un atbalstītājiem izveidotu ceļu, kas simbolizē nemitīgu virzību uz priekšu - uz Gaismu un zināšanām.

Tas ir mūsu ceļš - tā uzskata visi Vītolu fonda ziedotāji, ar savu atbalstu Latvijas jauniešiem apliecinot, ka labdarības un došanas ceļš nekad netiek iets, lai atstātu iespaidu uz citiem - tas vēsta ziedotāju patieso vēlmi palīdzēt Latvijai. Fonda ziedotāju pulkā ir  uzņēmumi, organizācijas, ļaudis gan no Latvijas, gan ASV, Anglijas, Kanādas, Austrālijas, Venecuēlas, Vācijas, Zviedrijas.

Tas ir mūsu ceļš – ir pārliecināti Vītolu fonda jaunieši, apzinoties, ka pašu neatlaidīgais darbs un dāsni cilvēki ļauj viņiem piepildīt savus sapņus, lai kļūtu par izciliem speciālistiem un īstenotu Vītolu fonda mērķi: ,,Ar izglītību dzīvē sasniegt tādu līmeni, lai varētu nākotnē palīdzēt citiem’’.

Vītolu fonda mērķis ir stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem, maznodrošinātiem jauniešiem studēt Latvijas augstskolās. 2011./2012. mācību gadā fonds administrē 620 stipendijas, ko dibinājuši 180 mecenāti. Kopš 2002. gada, pateicoties ziedotāju dibinātajām stipendijām, fondam ir bijusi iespēja atbalstīt vairāk kā 2000 studentu, kopā stipendijās izmaksājot 4 238 000 latus. Neaizskaramajā kapitālā noguldīti vairāk nekā Ls  3 000 000 latu, no šī noguldījuma procentiem tiek izmaksātas stipendijas. 

www.vitolufonds.lv 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu