Maijā Lietuvā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies grupa «The Prodigy»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25.maijā Lietuvā, «Žalgira» arēnā, ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies viena no slavenākajām Lielbritānijas elektroniskās mūzikas grupām » The Prodigy», aģentūru LETA informēja «L Tips Agency» pārstāve Maija Tomkalne.

«The Prodigy» ir angļu elektroniskās mūzikas grupa, kas dibināta 1990.gadā, Breintrijā, Eseksas grāfistē, apvienojoties trīs savdabīgiem māksliniekiem - Kītam Flintam, kurš ir grupas galvenais vokāls, dejotājs un spilgtākā persona, Laiemam Hovletam, kurš ir grupas dibinātājs, mūzikas komponists un taustiņinstrumentālists, kā arī Maksimam, kurš arī veido grupas kopējo vokālo skanējumu.

Lai gan grupa dzimusi vienā laikā ar pazīstamajiem izpildītājiem un grupām «Fatboy Slim», «The Chemical Brothers» un daudzām citām, «The Prodigy» tik un tā tiek uzskatīti par 90.gados radītā «Big Beat» mūzikas stila, kas sasniedza milzīgu popularitāti visā pasaulē, pionieriem, mūzikas stila veidotājiem un popularizētājiem.

«The Prodigy» mūzika apkopo ļoti daudz mūzikas stilu - sākotnēji tā savās kompozīcijās apvienoja hārdkoru, tehno, industriālā un breakbeat stila mūziku, kam vēlāk pievienojās arī elektroniskais roks ar pankroka stila vokāla iezīmēm. Kopš grupas pirmsākumiem 1990.gadā, tā ir ieguvusi ļoti plašu atzinību un to ciena visā pasaulē.

No 1992.gada līdz 2009.gadam grupa izdevusi piecus augsti novērtētus albumus. 2011.gadā klajā nāca arī koncertieraksta albums «World’s On Fire».

Lai gan pirmais grupas albums «Experience» neguva lielus panākumus ārvalstīs uzreiz pēc izdošanas, tas ieguva platīna diska statusu Lielbritānijā. Savukārt, pēc otrā albuma «Music for the Jilted Generation» izdošanas, grupa sāka savu slavas ceļu, pamazām iekarojot topu virsotnes visā Eiropā un ASV. Taču īsts izrāviens bija trešais albums «The Fat of the Land», kas sevī ietvēra grupas visatpazīstamāko hitu «Firestarter».

«The Prodigy» ceturtais albums «Always Outnumbered, Never Outgunned» turpināja grupas slavas un panākumu ceļu. Albuma izdošanai sekoja divus gadus ilga vispasaules tūre ar grandioziem panākumiem, bet piektais albums «Invaders Must Die» iekaroja visas Eiropas, Austrālijas un ASV topu virsotnes. Lai arī grupas mūzika ir veidota vienā stilā, tā vienmēr atšķiras, ar katru albumu kļūst kvalitatīvāka un nemitīgi attīstās.

Savas nedaudz vairāk kā 20 gadu pastāvēšanas laikā «The Prodigy» ir ieguvuši milzum daudz prestižu balvu, tai skaitā divas «Brit Awards», trīs «MTV Video Music Awards», divas «Kerrang! Awards» un piecas «MTV Europe Music Awards». Grupa divas reizes nominēta arī «Grammy» balvai.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz Lietuvā gaidāmo «The Prodigy» koncertu var iegādāties visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. Koncerta dienā būs pieejams autobuss grupas faniem, kas kursēs no Rīgas uz «Žalgira» arēna un pēc koncerta atpakaļ uz Rīgu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu