Kaķu un suņu izstādes un lustes Ķīpsalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lieldienu brīvdienās, 7. un 8. aprīlī notiks «Pūkainās dienas Ķīpsalā 2012», kur būs starptautiskas suņu un kaķu izstādes, plaša mājdzīvnieku un zooindustrijas ekspozīcija, kā arī lustēšanās gan maziem, gan lieliem īstā Lieldienu jampadracī kopā ar iemīļotiem pasaku tēliem.

Starptautiskā kaķu izstāde
Starptautiskajā kaķu izstādē piedalīsies simtiem kaķu no Latvijas un ārzemēm, būs pārstāvētas teju visas pasaulē zināmās kaķu šķirnes. Izstādē varēs aplūkot gan populāros Burmas, Persijas un Angoras kaķus, gan arī retumus, tostarp krievu zilo kaķi, Bengālijas kaķi, Devonas reksu, Kornvolas reksu, Mekongas bobteilu un daudzus citus. Interesenti varēs iegūt informāciju par kaķu kopšanu, par dažādu šķirņu kaķu niķiem un stiķiem. Iespējams, Ķīpsalā tu sastapsi savu kaķēnu... Ņau!

Jaunums – krievu melnais kaķis
Pirmoreiz izstādē varēs aplūkot krievu melno kaķi. Šie melnie skaistuļi ir liels retums visā pasaulē. Tā ir jauna šķirne, kas sākta selekcionēt pagājušā gadsimta 70. gados Austrālijā, kur krievu zilais kaķis tika sakrustots ar baltu Sibīrijas kaķi. Jau 70.gadu beigās Austrālijas audzētāji ļāva melno un arī balto krāsu variācijām startēt izstādēs kā krievu kaķiem atsevišķās klasēs. Izstādē būs aplūkojama viena no divām Latvijā esošajām krievu melnā kaķa kaķenītēm – Tanja. Abas melnās skaistules mērojušas tālu ceļu no Lielbritānijas.

Notiks skaistumkonkurss kaķiem
Sestdien, 7. aprīlī, plkst. 14.00 notiks konkurss «Rīgas Mis un Misters Ņau», savukārt svētdien, 8. aprīlī, plkst. 14.00 notiks populāro britu īsspalvaino kaķu šovs. Abās izstādes dienās tiks noteikts katras šķirnes labākais kaķis, kā arī katras nokrāsas labākais kaķis. Katras dienas noslēgumā no 50 labākajiem dažādu šķirņu kaķiem tiks noteikts vislabākais kaķis jeb «Best in Show».

Starptautiskā suņu izstāde
Starptautiskajā suņu izstādē būs aplūkojami simtiem dažādu šķirņu suņi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Šveices, Polijas un Baltkrievijas. Līdztekus populārākajām šķirnēm šogad plaši pārstāvēti būs arī akitu inu un haskiji.

Abas izstādes dienas notiks jautri konkursi un atraktīvi šovi
Abās izstādes dienās notiks aizraujoši šovi, tradicionālās un netradicionālās dresūras paraugdemonstrējumi. Būs suņu modes skates, konkursi «Bērns un suns» un «Atpazīsti savu saimnieku», kur sunim tikai pēc žesta ir jāatpazīst savs saimnieks, kas ir pārģērbies līdz nepazīšanai. Šovā «Dāma ar sunīti» skatītāji varēs novērtēt, cik saskaņoti tērpti ir suns un viņa saimniece. Piemēram, japāņu izcelsmes akitu inu saimniece būs tērpusies tradicionālā japānietes tērpā, savukārt cēlā faraonu suņa saimniece iejutīsies daiļās Nefertiti tēlā. Notiks arī bīglu (7.04.plkst.11.00) un špicu (8.04.plkst.12.00) skates, kurās tiks demonstrētas suņu ģimenes – māte, tēvs un arī viņu pēcnācēji. 7. aprīlī plkst. 13.30 notiks konkurss par oriģinālāko suņu frizūru. Šajā konkursā var piedalīties skaisti safrizēti gan šķirnes, gan bezšķirnes suņi. Katras dienas noslēgumā plkst. 16.30 izstādes suņi sacentīsies par titulu «Best in Show».

Šūpojies, lēkā un draiskojies Lieldienu jampadracī!
Pirmo reizi atsevišķā hallē «Lieldienu jampadracī» sadarbībā ar pasākumu aģentūru bērniem «Jampadracis BB» un uzņēmumu «LGK atrakcijas» visas izklaides un piepūšamās atrakcijas gan lieliem, gan maziem bērniem būs bez papildu maksas! Būs arī lielās šūpoles, olu kaujas, jautras stafetes un citi Lieldienu prieki, tāpēc noteikti paņem līdzi krāsainas Lieldienu olas! Būs tikšanās ar iemīļotiem pasaku tēliem – zaķi Garausi, sunīti Pifu un kaķi Herkulesu.

Pirmoreiz varēs aplūkot Trušu pilsētiņas jaunumu – Bauskas rātsnama miniatūru –, kurā lēkās garauši un skraidīs kaza, čiepstēs cāļi un «kikerigū» lepni dziedās gailis Petjka. Lielie un mazie rakari varēs svērties senlaicīgos svaros un saņemt sertifikātu, kas apliecinās, kādā trušu un olu svarā tu esi! Savukārt 7. aprīlī plkst. 11.00 un 13.00 kopā ar bērnu folkloras kopu nebēdnīgajiem «Tarkšķiem» varēs kopā dziedāt un iet rotaļās.

Garauši, kāmji, baloži un citi mājdzīvnieki
Atbilstoši svētku noskaņai pa Ķīpsalas aplokiem lēkās Lieldienu zaķi. Apmeklētāji varēs apskatīt putnu dārzu ar cāļiem, vistām, pīlēm, dekoratīvajiem baložiem un citiem mājputniem. Būs arī visdažādākie dekoratīvie grauzēji, eksotiskie mājdzīvnieki, bet pirmo reizi – gigantiski gliemeži un Āfrikas pundureži!

Profesionāļu padomi un viss tavam mīlulim par pievilcīgām cenām
Izstādē par pievilcīgām cenām savam mīlulim varēs iegādāties barību, vitamīnus un aksesuārus, tāpat arī iegūt izglītojošu informāciju par mājdzīvnieku veterināriju un citiem jautājumiem.

Tirdziņš Lieldienu noskaņās
Gan iekštelpās, gan ārpusē pie Ķīpsalas halles darbosies Lieldienu tirdziņš, kurā varēs iegādāties amatnieku darinājumus un zemnieku izaudzētos lauku labumus. Papildus informācija: www.petekspo.lv

Norises laiks un vieta:
7. un 8. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – Ls 2,00
Pensionāriem, studentiem – Ls 2,50
Pieaugušajiem – Ls 3,50
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – Ģimenes biļete – Ls 9,00
(2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu