Francijas pārstāvji aktīvi interesējas par «airBaltic» flotes atjaunošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Satiksmes ministra Aiva Roņa vizītes laikā Parīzē Francijas pārstāvji aktīvi interesējušies par aviokompānijas «airBaltic» flotes atjaunošanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Satiksmes ministrijā.

Ronis uzsvēris, ka Latvijas valdība patur tiesības izvērtēt šī darījuma pievienoto vērtību tautsaimniecībai, tostarp jaunu darba vietu radīšanu, kā arī iespējamu lidmašīnu apkopes un nozares speciālistu apmācību centra izveidi Latvijā.

Vienlaikus gan atzīts, ka konkrēta lēmuma pieņemšana ir «airBaltic» vadības kompetencē, bet ar nosacījumu, ka tas finansiāli neietekmē «airBaltic».

Kā ziņots, «airBaltic» biznesa plāns apredz flotes atjaunošanu, taču patlaban nav izlemts, kādas lidmašīnas pirkt - no «Airbus» vai «Boeing».

Tikšanās laikā ar Francijas transporta ministru Tjerī Mariāni Ronis iepazīstināja kolēģi ar Latvijas valdības nesen apstiprināto redzējumu Eiropas Savienības (ES) transporta prioritāšu kontekstā, uzsverot ieinteresētību «Rail Baltica 2» projektā, tostarp finanšu priekšnosacījumus un maršruta noteikšanas iespējas. Tāpat runāts par Rietumu-Austrumu koridoru iekļaušanu ES prioritāro transporta koridoru lokā.

Francijas transporta ministrs apliecināja, ka viņa valsts ļoti nopietni izvērtē iespējas organizēt sava militārā kontingenta piegādes no Afganistānas caur Latviju.

Ministri arī pārrunāja sadarbību aviācijas jomā. Ronis interesējās par Parīzes lidostas operatora nesenajām investīcijām Turcijas uzņēmumā «TAV Airport Holding», kas ir lielākais starptautiskās lidostas «Rīga» komercplatību operators.

Tikšanās dalībnieki atzinīgi novērtēja nesen noslēgto savienojošo lidojumu līgumu starp «airBaltic» un «AirFrance», kas ir nozīmīgs pirmais solis abu aviokompāniju iespējamai sadarbības paplašināšanai nākotnē.

Vizītes laikā Ronim notika tikšanās un iepazīšanās ar dzelzceļa transporta infrastruktūras uzņēmuma «Alstom Transport» darbību, ņemot vērā tuvākajos gados gaidāmās investīcijas Latvijas dzelzceļa infrastruktūras modernizācijā. Mūsu valstij patlaban ir būtiski identificēt potenciālos sadarbības partnerus.

Ronis darba vizīti Francijā turpinās rīt, 5.aprīlī, kad paredzētas tikšanās ar Parīzes lidostas un «Peugeot Citroen Automobile» grupai piederošo transporta un loģistikas uzņēmuma «GEFCO» vadību.

Jau ziņots, ka Ronis pēc Francijas transporta ministra Tjerī Mariāni ielūguma uzturas darba vizītē Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu