Lauku labumu tirdziņš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda

Atklājot Lauku labumu tirdziņu pie tirdzniecības centra Spice 6. - 8. aprīlim no pl. 10.00 – 17.00 pircēji tiek aicināti iepazīt lauku dzīves romantiku, apmeklējot zemnieku sētu, kur acis priecēs tās iemītnieki - mājputni un kazas, kā arī lielākas un mazākas mājputnu olas izstādē Apaļš kā ola. Šogad tirdziņā sadarbība ar zemniekiem ir vēl ciešāka - tirdziņa dalībnieki ir Latvijas Zemnieku federācijas ieteikti.

Īstens pilsētnieks zina, ka ēdamas olas dēj vistas, taču patiesībā to dara dažādi mājputni. izstādē Lieldienās izstādē Apaļš kā ola būs apskatāmas strausu, pīļu, zosu, tītaru, paipalu, papagaiļu un pat zilas vistu olas. Lauku sētā rīdzinieki ne rikai varēs pārbaudīt savas zināšanas par dažādu mājputnu olām, bet arī izprašņāt lauciniekus par dzīvi zemnieku sētā, kā arī baudīt piparmētru tēju un īstu lauku rupjmaizi.

Lai nodrošinātu tirdziņā svaigus produktus tieši no Latvijas laukiem un pie pircējiem nonāktu paši kvalitatīvākie un gardākie produkti, šogad Spice vēl ciešāk sadarbojas ar Latvijas Zemnieku federāciju un sadarbības līguma ietvaros, kura ietvaros federācija konsultē Spici par tirdziņa dalībnieku izvēli.

Latvijas Zemnieku federācija Spices Lauku labumu tirdziņa ietvaros aicina pieteikties brīvprātīgam darbam zemnieku saimniecībās - pastrādāt laukos par vēdera tiesu un izbaudīt lauku atmosfēru. Akcijai visi interesenti var pieteikties Lieldienās laikā no 6.- 8. aprīlim tirdziņa Lauku sētā un turpmāk – visu sezonu tirdziņa darba laikā katru piektdienu no plkst. 13.00 līdz 19.00 un katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 līdz pat 27. oktobrim pie Latvijas Zemnieku federācijas pārstāves z/s Kraujas saimnieces Guntas Čepukas. Lauku darbiem zemnieku saimniecībās var pieteikties arī elektroniski, sūtot pieteikumu uz e – pastu: lzf2@inbox.lv. Tālrunis informācijai – t.20023813 (Agita Hauka).

Tirdziņā Latvijā audzētus un pārstrādātus produktus varēs iegādāties tieši no Latvijas zemniekiem – garšaugus, bērzu sulas, olas, sierus un piena produktus, augļus, dārzeņus, ogas un to pārstrādes produktus, zāļu tējas, medu, lauku maizi, gan svaigu, gan kūpinātu medījumu gaļu un zivis, kā arī mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus un saldējumu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu