Stankevičs: Lieldienas mūsu dzīvē atver jaunus apvāršņus un modina cerību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs novēl Latvijas iedzīvotājiem patiesi priecīgus Kristus Augšāmcelšanās svētkus un aicina apmeklēt Lieldienu dievkalpojumus, portālu «Apollo» informēja Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centrs.

«Ļaunumam, grēkam un nāvei nepieder pēdējais vārds. Tā dzīvība, kas ir Dievā un kuras spēkā Kristus piecēlās no miroņiem, ir realitāte. Lieldienās mēs varam tai pieskarties kaut kādā, lai arī noslēpumainā, bet reālā veidā. Lieldienas mūsu dzīvē atver jaunus apvāršņus un modina cerību,» Lieldienu prieka iemeslu skaidro arhibīskaps Z.Stankevičs. «Ja Kristus augšāmcelšanās ir realitāte, tad viss, ko Viņš ir teicis, arī ir patiesība, un mums nav jābaidās ne no nāves, ne no ļaunuma, jo Dievam pieder pēdējais vārds. Ja mūsos ir šī ticība, tad Lieldienas pārveido mūsu domāšanu, vērtēšanas kritērijus un uzvedību. Mūsos atveras cerības un spēka avots, kas ļauj mums dzīvot pa jaunam.»

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē 5.aprīlī, Lielajā Ceturtdienā, pl.18.00, svinēs Kristus Pēdējo Vakariņu atceres Svēto Misi; 6.aprīlī, Lielajā Piektdienā, pl.15.00, vadīs Kristus Ciešanu piemiņas dievkalpojumu; 7.aprīlī, Lielajā Sestdienā, pl.18.00 svinēs Svēto Misi, kurā notiks uguns, ūdens svētīšana un kristības; 8.aprīlī, Lieldienās, pl.8.00, svinēs Kristus Augšāmcelšanās dievkalpojumu; 9.aprīlī, Otrajās Lieldienās, pl.11.00, svinēs Svēto Misi, kuras tiešā pārraide būs dzirdama Latvijas Radio1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu