Tiesa neapcietina par izspiešanu aizturēto Priedi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa cetrtdien nolēma neapcietināt par 50 000 eiro izspiešanu aizturēto biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāju Artūru Priedi, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīgs Jānis Jaksons.

Policija bija lūgusi Priedem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, taču tiesa policijas lūgumu neapmierināja.

Iespējams, policija Priedem pēc aizturēšanas termiņa - 48 stundu - beigām izraudzīsies citu drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kā ziņots, Rīgas policisti vakar par «smalki» izplānotu izspiešanu aizturējuši biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāju Priedi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Priedes vadītā biedrība nemitīgi «cīnījusies» pret kādu būvniecības uzņēmumu, piedāvājot pārtraukt nomelnošanas kampaņu apmaiņā pret ievērojamu naudas summu.

Izspiešana notikusi no SIA «New Europe» saistībā ar daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas projektu «Pērle» Mazā Baltezera krastā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, neidentificējot aizturēto personu, aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmo iesniegumu no cietušā uzņēmēja policija saņēma aptuveni pirms mēneša. Iesniegumā cietušais būvniecības uzņēmums, aprakstot izspiešanu, minēja arī tās priekšvēsturi - kādu nodibinātu biedrību ar cēliem mērķiem, kas nemitīgi rakstījusi sūdzības dažādām valsts iestādēm par dažādiem it kā pārkāpumiem. Biedrība rakstījusi arī dažādiem plašsaziņas līdzekļiem it kā patiesu informāciju, tādējādi radot negatīvu publicitāti par būvniecības uzņēmumu.

Šādā veidā biedrībai izdevās kavēt uzņēmuma plānoto darbību un līdz ar to radīt finansiālus zaudējumus. Biedrības dibinātāja shēma bijusi gana vienkārša - izmantojot it kā sabiedrības intereses, paralizēt uzņēmuma darbību, radīt zaudējumus un pēc tam piedāvāt «atrisinājumu» - pārtraukt nomelnošanas kampaņu apmaiņā pret 50 000 eiro.

Pēc iesnieguma saņemšanas Rīgas policisti sāka izmeklēšanu, un tā drīz vien vainagojās ar panākumiem - vakar aizdomās par izspiešanu aizturēts 1979.gadā dzimis vīrietis. Aizturēšanas laikā pie viņa atrasta saņemtā nauda un vairāku sūdzību un iesniegumu atsaukumi.

Aizturētais Priede noliedz savu vainu, aģentūrai LETA pastāstīja Priedes advokāts Edgars Dimants.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu