Taizemē aizliedz «Makbeta» kino adaptāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Taizemes kino cenzori aizlieguši Šekspīra lugas «Makbets» adaptāciju, jo tā varētu izraisīt politisku kaislību vētru valstī, kurā nav pieņemts kritizēt monarhiju, ziņo britu laikraksts «The Guardian». 

Filma «Shakespeare Must Die» vēsta par teātra trupu, kas izdomātā valstī vēlas uzvest «Makbetu», taču Kultūras ministrija ieceri uztver kā draudu un baidās, ka tā izraisīs iedzīvotāju sacelšanos. 

Taizemes cenzori izdeva paziņojumu, kurā norādīja, ka filmas «saturs sašķeļ valsts iedzīvotājus», taču nenorādīja, kuras epizodes uzskata par nepieņemamām. 

Filmas galvenais varonis ir diktators Dārgais Līderis, un tiek uzskatīts, ka varonis atgādina Taizemes bijušo premjerministru Taksinu Šinavatru. 

«Man šķiet, ka mēs virzāmies uz pavisam drūmu vietu, kas pilna asaru un kur visiem rūpīgi jāseko līdzi tam, ko viņi saka,» sacīja «Shakespeare Must Die» režisore Inga Kandžanavanita. 

Pagājušogad Taizemē aizliedza filmu «Insects in the Backyard», kas stāstīja par transseksuālu divu bērnu tēvu. Amatpersonas filmu atzina par «amorālu» un «pornogrāfisku».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu