Šlesers: SC ar savu nostāju referendumā kļūdījās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Saskaņas centrs» (SC) ar savu nostāju referendumā par krievu valodas statusu Latvijā ir kļūdījies, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauž bijušais partijas LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

SC atbalstu krievu valodas noteikšanai par otru valsts valodu Šlesers skaidro ar bailēm, ka Vladimirs Lindermans un Jevģenijs Osipovs ar savu iniciatīvu varētu atņemt tam daļu krievu vēlētāju, taču tās neesot bijušas pamatotas, jo Osipovam un Lindermanam neesot reālu iespēju savākt spēcīgu komandu, kas konkurētu ar SC.

Pēc Šlesera domām, būtu pieticis, ja SC līderis Nils Ušakovs būtu pateicis, ka referendums par krievu valodas statusu Latvijā, tāpat kā par jebkuru citu jautājumu, var notikt, bet viņa kļūda bija pašam paust atbalstu krievu valodai kā otrai valsts valodai Latvijā.

SC tagad ir kļuvusi par partiju, kas Latvijā pārstāv krievu intereses, bet sarunās par valdības veidošanu tai nav vietas, uzskata Šlesers. Līdzīgs precedents bija arī apvienība «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā», kura 8.Saeimas vēlēšanās ieguva 25 mandātus, bet viņus pat neaicināja uz sarunām par valdības veidošanu. Tagad līdzīga situācija izveidojusies ar SC, ar kuru atsakās sadarboties visas latviskās partijas, tostarp arī opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu