Degvielas tirgotāji iesaka izņemt staciju aprīkojumu no bīstamo iekārtu saraksta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Degvielas tirgotāju izmaksu samazinājumu var panākt, ja degvielas uzpildes staciju aprīkojums tiktu izņemts no bīstamo iekārtu saraksta, kā tas ir Francijā, Zviedrijā un citās Eiropas Savienības valstīs, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Degvielas tirgotāju un ražotāju savienības prezidents Sergejs Semjonovs.

«Latvijā degvielas uzpildes staciju aprīkojums tiek ieskaitīts bīstamo iekārtu sarakstā, kamēr, piemēram, Francijā un Zviedrijā stacijas tiek ieceltas tieši dzīvojamajās mājās. Kāpēc es par to runāju? Bīstamo iekārtu pārbaudes ir ļoti dārgs process,» sacīja Semjonovs.

Finanšu resursi tiekot tērēti ne tik daudz pašai pārbaudei, cik sagatavošanās procesam. «Ir jāatbrīvo jaudas, pēc tam cisternas jāatbrīvo no sabiezējumiem, lai varētu pārbaudīt to hermētiskumu un citus parametrus,» sacīja eksperts. Tieši šie procesi izmaksājot lielu naudu. Vienas lauku degvielas uzpildes stacijas, kurā ir četri līdz pieci rezervuāri, sagatavošana pārbaudei un pati pārbaude izmaksājot 2000 līdz 3000 latu. Viena pārbaudes inspektora stunda izmaksājot 25 latus.

Viņš ierosina mainīt normatīvos aktus un ieviest līdzīgu kārtību, kāda tā ir citās ES valstīs, lai augsto degvielas cenu apstākļos neradītu papildus finanšu slodzes degvielas tirgotājiem.

Degvielas tirgotāju un ražotāju savienības galvenie mērķi ir veicināt degvielas tirgotāju un ražotāju kopējo interešu ievērošanu, veicināt degvielas tirgus attīstīšanu, aizsargāt legālu naftas produktu tirdzniecību Latvijas iekšējā tirgū. Degvielas tirgotāju un ražotāju savienība dibināta 2003.gadā, un tajā apvienojušies 13 uzņēmumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu