Ērika Ešenvalda mūzika Bavārijas TV filmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Komponista Ešenvalda mūzika skan Bavārijas TV filmā par zudušajām pasaulēm. Piektdien, 6. aprīlī Bavārijas TV notikusi pirmizrāde: 45 minūšu muzikāla filma «Vineta, nogrimusī pilsēta».    

Piecu komponistu - Brāmsa, Šnitkes, Martēna, Ešenvalda un Mäntyjärvi - darbi teiksmaini vēsta par zaudētām vietām, nogrimušām pasaulēm. Harmoniskajām kompozīciju skaņām līdzās nostatīta vizualizācija - postījumu un iznīcības realitāte, piemēram, džungļu ieskautais Ta Prhom templis Ankorā, cunami skartā Sendai, šķietami nedzīvais Namībijas tuksnesis. Koris, tērpies baltā, saplūst ar 42 metrus lielā audeklā projicētiem attēliem, kas krāsās un izteiksmībā ir ļoti spilgti. Klusējoši iznīcības simboli kombinācijā ar dzirdamām kordziedātāju balsīm – tāda ir filmas pamatideja, autoriem domājot par šodienas «nogrimušajām pilsētām».  

Filmā piedalās Bavārijas Radio koris un diriģents Pēters Daikstra (Peter Dijkstra). Filmu veidojis mūzikas dizainers un filmu veidotājs Klemens Prokops (Clemens Prokop), režisore Elizabete Malcere (Elisabeth Malzer), gaismu mākslinieks Karlheincs Pauls (Karl-Heinz Paul) un kinooperators Johans Fišers (Johann Fischer).  

Ērika Ešenvalda kormūzikas opuss «Vineta, nogrimusī pilsēta» pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos šā gada rudenī Valsts Akadēmiskā kora «Latvija» un diriģenta Māra Sirmā izpildījumā.

 
 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu