«Satori» diskutēs ar «Lielā Kristapa» režisoriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta žurnāls «Satori», sadarbībā ar Latvijas filmu festivālu «Lielais Kristaps», 11. un 13. aprīlī plkst. 17:00 kinoteātrī «Splendid Palace» organizē publisko diskusiju vakarus ar festivālā nominēto filmu režisoriem. Diskusijas tiek rīkotas, lai pārdomātu un skaidrotu jaunākās latviešu kino tendences, kā arī atklātu pašu režisoru skatījumu uz tām. 

11.aprīlī plkst. 17:00 «Splendid Palace» pagrabzālē norisināsies diskusija «Latviskums kino». Tās vadītājs, interneta žurnāla «Satori» galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, kopā ar uzaicinātajiem režisoriem centīsies noskaidrot, kas ir latviskums, kā to atklāt kino un vai latviskumu vispār ir iespējams atainot latviešu spēlfilmās. Diskusijā piedalīsies Juris Poškus («Kolka Cool»), Dāvis Sīmanis («Pasaules skaņa»), Gatis Šmits («Seržanta Lapiņa atgriešanās») un Dzintra Geka («Stacija «Latvieši» 1937»).

Savukārt 13.aprīlī plkst. 17:00 visi interesenti ir aicināti uz diskusiju «Savējie un svešie», kurā Ilmārs Šlāpins jautās režisoriem, ko nozīmē uzņemt filmu par citādo. Šajā diskusijā piedalīsies režisori Kaspars Goba («Homolv»), Ivars Zviedris («Dokumentālists»), (Roberts Rubīns «Kā tev klājas, Rūdolf Ming»), Liene Laiviņa («Aiz žoga»). 
 
Diskusijas būs iespējams apmeklēt visiem interesentiem bezmaksas, kā arī piedalīties tajās, uzdodot savus jautājumus režisoriem un izsakot savu viedokli konkrētajām tēmām. 
 
Diskusijas ilgs apmēram 1 - 1,5 h. 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu