Lieldienās LU Botāniskais dārzs aicina šūpoties un piedalīties meklēšanas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lieldienu brīvdienās no šodienas līdz 9.aprīlim Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs būs atvērts apmeklētājiem, lai dotos nesteidzīgās pastaigās, vērotu ziedošās acālijas, šūpotos un piedalītos meklēšanas spēlē,  informēja LU Preses centrā.Lai svētkos varētu vairāk pagūt, LU Botāniskais dārzs svētkos būs atvērts no deviņiem rītā līdz septiņiem vakarā.

«Meklējot zaļumu, baltajās Lieldienās dārza laucēs var atrast gan pirmos pavasara ziedus: burvju lazdas un parasto lazdu skaras, sniegpulksteņus un erantes, bet kad deguns nosalis, sarīkot olu kaujas starp krāšņi ziedošām vēlo acāliju kupenām. Vērīgākie pamanīs paradīzes putnu - kaut kur augstu lapotnēs zied baltā strelīcija,» stāsta LU Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska.

Dārza darbinieki būs sarūpējuši arī olu meklēšanas spēli, ja visas olas atradīs, varēs uzzināt, kas tālāk darāms. Lai drosmīgie varētu odus pabaidīt, pats Lieldienu zaķis šūpoles kāris un pakalniņu, kur olas ripināt, arī nebūs grūti atrast.

«Lieldienas ir kopīgs ģimenes kopā būšanas laiks, un dārzs ir pavasara brīnumu pilns visiem, kam vērīgas acis, dzirdošas ausis un vēlme izjust svētkus un pavasari. Pīrāgu sainīši, sulu spainīši un krāsotās olas gan jāgādā pašiem, tā lai vēders būtu pilns, tad īstenot savā ģimenē ierastas tradīcijas un dibināt jaunas būs prieks un patikšana,» aicina Sparinska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu