LNSO aicina uz pēdējo šīs sezonas bērnu koncertu «Kā lai es pasaku pasaku?»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

14.aprīlī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus uz ceturto un pēdējo šīs sezonas koncertu bērniem «Kā lai es pasaku pasaku?» Koncerta krievu valodā sākums plkst.11.00, bet latviešu - plkst.14.00, portālu «Apollo» informēja Mārtiņš Pučka, LNSO Komunikāciju vadītājs.

Šis koncerts būs īpašs un atšķirīgs no visiem līdzšinējiem, jo tajā tiks atskaņoti sešu jauno komponistu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studentu, īpaši šim koncertam sacerēti skaņdarbi. Šīs sezonas sākumā LNSO bērnu koncertu mākslinieciskais vadītājs un JVLMA pasniedzējs Andris Vecumnieks aicināja jaunos JVLMA kompozīcijas nodaļas studentus komponēt skaņdarbus, kuru sižeta pamatā ir tautā zināmas pasakas. Šim aicinājumam atsaucās seši studenti, kuru radītie skaņdarbi tiks pirmatskaņoti 14.aprīļa bērnu koncertā. Tie būs:

• Lauras Gustovskas «Sarkangalvīte un …»
• Oskara Herliņa «Nezinītis uz mēness»
• Evijas Vecumnieces «Sniega karaliene»
• Jutas Bērziņas «Zvaigņu dālderi»
• Jāņa Ķirša «Zaķis un ezis»
• Santas Zaķes «Sniegbaltīte»

Koncerta starpbrīdī mazie klausītāji tiks aicināti iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem un paši izmēģināt roku to spēlēšanā. Savukārt koncerta otrajā daļā tiks atskaņots Latvijā labi pazīstamā komponista Jura Karlsona skaņdarbs «Tvaika mašīna».

2011./2012.gada sezonā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) mazajiem klausītājiem piedāvāja četru koncertu programmas:

• 8.oktobrī koncerts «Miedziņš nāk» un taustiņinstrumentu prezentācija;
• 7.janvārī baleta koncertuzvedums «Ziemas balets» (sadarbībā ar Tāļa Sila deju studiju) un metāla pūšaminstrumentu prezentācija;
• 3.martā koncerts «Spalvas pa gaisu» un iepazīšanās ar mūziķa profesiju;
• 14.aprīlī koncerts «Kā lai es pasaku pasaku?» un sitaminstrumentu prezentācija.

Koncertu cikla «Simfoniskie koncerti bērniem» mērķis ir uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņos interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Koncertu cikla mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrēšanā piedalās paši simfoniskā orķestra mūziķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu